Division I-mötet mellan Umeå FC och Arameisk-Syrianska var utan tvekan målvakternas match,
Samtliga fyra målvakter fick vara med i hetluften.
– Det var liksom bara gå in och göra sitt, sade Umeå FC:s andremålvakt Felix Marklund som fick hoppa in i 89:e minuten.

Den andremålvakt som trodde att det bara skulle gå att sitta och sola sig på avbytarbänken i 90 minuter på Umeå Energi Arena Sol var helt fel ute.
I stället fick vi verkligen se målvakternas match – och det har sin förklaring.

På uppvärmningen gjorde Arameisk-Syrianska förstemålvakt Gabriel Assoi illa sig i handen och var tvungen att lämna plats åt Abdul Keriakes.
Men efter en synnerligen händelserik första halvlek med två incidenter, varav den ena var en minst sagt äventyrlig utrusning som slutade med att Keriakes landade med svåra smärtor i gräset, var reserven tvungen i halvtid att lämna tillbaka handskarna till sin målvaktskollega som ansågs vara lindrigare skadad.

Även Umeå FC tvingades till ett ofrivilligt målvaktsbyte i slutminuterna när förstemålvakten Yann Fillon blev hårt uppvaktad av bortalagets 1-0-målskytt, Kristijan Cosic, som i ett försök att nå bollen råkade träffa på insidan av Umeå FC-målvaktens högerknä.
Fillon bars ut på bår och fick behandling inne i fotbollsarenans katakomber. Fillon kommer att röntgenundersökas och risken stor att han kommer att missa ett antal matcher framöver, beroende på hur allvarlig knäskadan är.
När ufc.wpstagecoach.com försökte få en kommentar av kanadensaren var han inte sugen på att prata.
– Not today, var hans enda kommentar.
Det var kanske fel dag att få ett utlåtande.

Däremot visade det sig vara rätt dag för Umeå FC att ta tre viktiga poäng.
Felix Marklund hade den stora äran att få komma in ouppvärmd och säkra de tre poängen genom att ställa sig i hemmamålet under de sju minuter som domaren Nino Baresso, Södertälje, hade lagt till.
– Jag hann inte bli nervös, det var liksom bara att gå in och göra sitt. Det enda jag kände var att jag var torr i munnen, erkände Felix Marklund.
Det var lätt att förstå honom.
Efter sju minuter långt inhopp i en segermatch så törstar Felix Marklund efter mer.