Nu utökas höstens stora Change the game-arrangemang med en dag. Fredag 15 september blir det ”Pep talks for professionals”, en utbildningsdag om rörelserikedom – den nya lösningen för att få barn mer fysiskt aktiva. Dagen riktar sig till alla yrkesverksamma som vill skapa bättre förutsättningar för att öka barns lust, förmåga och möjlighet att röra på sig.

Allt fler blir medvetna om den ökade inaktiviteten och dess baksidor för barns hälsa och inlärning. Intresset för att förbättra förutsättningarna för barnen ökar snabbt, inte minst inom för- och grundskolan.
– När nu några av världens främsta experter och ambassadörer för ”physical literacy”, eller rörelserikedom som vi kallar det, kommer att medverka, då vill vi passa på att erbjuda en exklusiv utbildningsdag för de yrkesverksamma, säger Jonas Olsson, ägare av Balticgruppen som är projektets grundare.

Förutom redan klara Dean Kriellaars, professor på Manitoba-universitetet i Kanada, så kommer Dr Nalda Wainwright att medverka. Hon är föreståndare för ”Institute for Physical Literacy” på University of Wales och kommer ge insikter och verktyg för de som vill skapa meningsfullt innehåll i för- och grundskolan som ökar förmågan och lusten att röra på sig.

”Pep-talks for professionals” arrangeras den 15 september på P5.

Den 16 september på Nolia idrottscenter i Umeå blir det som vanligt en aktivitetsdag för alla barn och vuxna. Då blir det Pep talks, även då medverkar Dean Kriellaars och Nalda Wainwright, massor av testa-på-aktiviteter och Change the games specialdesignade åldersanpassade övningsbana, ”Stjärnjakten” för barn i åldrarna 7-12 år.

Fler inspirerande talare och andra medverkande, som kommer sprida värdefulla idéer om hur vi kan göra barn rörelserika, kommer att offentliggöras allt eftersom.

Fakta:
Change the Game arrangeras 15-16 september i Umeå, för fjärde året i rad.
Årets tema: ”Idéer för rörelserikedom”
Projektet handlar om att låta våra barn ha det roligare, må bättre, leva ett längre och friskare liv.
http://changethegameumea.se

För mer information, kontakta:
Andreas Hermansson, Balticgruppen, andreas.hermansson@balticgruppen.se +46 90 14 46 22