Tränare Andrée Jeglertz ser fram emot norrlandsderbyt mot IFK Luleå. En match där Umeå FC:s samarbetspartners bjuder på fri entré för alla åskådare!

En solid seger senast mot Carlstad United, vad säger du om matchen?
– Det var en bra prestation av oss. Framförallt var jag nöjd med vårt försvarsspel samt hur vi vann boll. Efter de två tidigare matcherna hade vi justerat lite i vårt försvarsspel och det föll väl ut.

Vad är du mest nöjd med förutom de tre poängen?
– Förutom försvarsspelet tycker jag att vi var bättre på att variera anfallsspelet, med centrala- respektive kant anfallsspel.

Derby mot Luleå på måndag. Vad kan du säga om dom?
– Dom har haft en tuff start men gjorde en bra prestation senast som tog en poäng av Västerås och är ett bättre lag än tabellen visar. Vi vet att de har haft en stor omsättning på spelare till detta år och håller på att forma en ny grupp, det tar lite tid.
– De är väldigt konsekventa i sitt anfallsspel, har en ide hur de vill göra och genomför den under hela matchen.

Ni möttes två gånger på försäsongen, där båda lagen vann varsin match ganska klart. Vad kommer du ihåg från de matcherna?
– Första matchen var de bättre än oss, matchen var vår andra för säsongen. De straffade oss framförallt i omställningsspelet och vår skickliga på att spela genom våra linjer.
– I andra matchen var vi bättre. Vi skapade många målchanser och gjorde tre mål på dem. Det var en av våra bättre matcher på försäsongen.

Vad vill du att ni ska ta med er respektive utveckla från senaste matchen mot Carlstad?
– Som tidigare nämnt måste vi fortsätta vara tydliga i vårt försvarsspel, styrning och kompakta. Omställningsspelet ska vi göra bättre i nästa match.
– Anfallsmässigt måste vi fortsätta utveckla variationen. Vi bör kunna skapa ännu mer hot mot motståndarens backlinje men det krävs att vi tar lite mer risker i vårt anfallsspel, vid rätt tillfälle.

Hur ser truppläget ut inför matchen?
– Dillan är avstängd. Oscar Sandström borta. Felix Adjei och Axel Fällman är frågetecken till matchen medan övriga bör vara tillgängliga.

Umeå FC – IFK Luleå
Måndag 12/6 kl. 19.00
Umeå Energi Arena