När Mubiru Yahaya placerade in ledningsmålet i den 89:e minuten trodde nog de flesta på Nolia 1 att UFC Akademi skulle ta sin första seger för året. Men IFK Umeå och Johan Forsberg kvitterade minuten senare och derbyt slutade 2-2.
– Jag lider med grabbarna. Det känns som en förlust i dag även om det blir ett poäng mot de som siktar på att nå division II. Det är så surt, säger Mathias Johansson.

Det var ett laddat UFC Akademi som kom till derbyt mot IFK Umeå med ett mål i sikte; tre poäng. Det började också lovande. Spelövertag och målchanser men tyvärr inga mål. Det gjorde istället IFK Umeå. Johan Forsberg höll sig påpassligt framme efter ett inlägg och stötte in 1-0.

Efter 54 minuter kom dock den förlösande kvitteringen då Victor Kamf tryckte in 1-1. UFC Akademi fortsatte pressa på och skapa målchanser men bollen ville inte in. Istället trodde nod de flesta att matchen skulle sluta 1-1. Men så i den 89:e minuten så rann Mubiru Yahaya igenom och placerade snyggt in 2-1. Ett förlösande mål och UFC Akademi såg ut att gå mot årets första trepoängare. Men en frispark just utanför straffområdet och en snygg Johan Forsberg-frispark senare stod det 2-2 vilket också blev slutresultatet.

Trots poängtappet var detta ett stort steg i rätt riktning. Nu väntar serietrean Bergnäset i nästa match.

UFC Akademi – IFK Umeå 2-2 (0-1)
Målen:
0-1 (30) Johan Forsberg, 1-1 (56) Victor Kamf, 2-1 (89) Mubiru Yahaya, 2-2 (90) Johan Forsberg