Genom åren har Umeå FC haft det svårt på Tingvalla IP men på torsdagskvällen syntes inte det. Umeå FC var näst intill prickfri i 2-1-segern mot Carlstad United.
– Det var en bra prestation rakt igenom och skönt för oss att vinna igen efter de två senaste förlusterna, sa Andrée Jeglertz efter matchen.

Det var ett piggt och bolltryggt Umeå FC som inledde matchen som redan efter några minuter hade man prickat målramen genom Mikael Wikström.
1-0-målet av Erik Lundström var klass rakt igenom när han och Alexis Bbakka väggspelade sig igenom ett stillastående Carlstad-försvar där Lundström kyligt avslutade med chip över målvakten.
– Vi hittade ett bra samarbete på mitten och det kändes bra idag, sa Lundström som för övrigt var Umeå FC:s bästa spelare.

Tio minuter in i den andra halvleken kom också rättvisa 2-0 när Jens Stigedahls inlägg prickade Dillan Ismails panna.
– Vi har jobbat på lite olika typer av hörnor och skulle Stigedahl få bollen ute på kanten där så visste jag att jag skulle in mot mål, berättar Ismail.

Umeå FC hade läget under full kontroll fram till sista minuten då Carlstad fick en till synes billig straff. Yann Fillion var så när på att rädda straffen men målskytten Uchenna Ike hade turen på sin sida. Men närmare kom aldrig hemmalaget och Umeå FC är tillbaka på vinnarspåret igen efter två raka förluster.
– Framförallt är jag nöjd med försvarsspelet, på det sättet och på de ställen vi vann boll. Dock skulle vi kunna vara bättre i omställningsspelet, här hade vi väldigt många nästan-lägen som vi bör utnyttja bättre. Hela laget jobbade hårt för att hålla ihop som enhet och tog ansvar i sin roll, sa Jeglertz efter matchen.
– Nu har vi elva till nästa match och det ger oss en bra möjlighet till en bra träningsvecka. Även om känslan är bra och skön efter segern och prestationen så är vi alla medvetna om att vi kan och ska bli ännu bättre framöver. Detta arbetet fortsätter på fredag.

Carlstad United – Umeå FC 1-2 (0-1)
Målen: 0-1 (10) Erik Lundström (Alexis Bbakka), 0-2 (57) Dillan Ismail (Jens Stigedahl), 1-2 (90) Uchenna Ike (straff)
Varningar Umeå FC: Mikael Wikström, Isaac Freitas da Silva
Publik: 275
Så spelade Umeå FC:
Yann Fillion
Henrik Millbert (ut 85), Modou Lamin Sillah, Dillan Ismail, Jens Stigedahl
Mikael Wikström (ut 63), Erik Lundström, Yoon Soo-Yong, Isaac Freitas da Silva
Simon Mårtensson, Alexis Bbakka
Ersättare: Felix Forsgren, Lukas Adolfsson (in 85), Zach Sukunda (in 63), Måns Sundström, Mubiru Yahaya, Anton Eriksson