Efter den inställda matchen mot Nyköping i söndags så tar Umeå FC nya tag där man möter Carlstad United på torsdagkvällen och Andrée Jeglertz ser fram emot utmaningen.

Det blev ingen match mot Nyköping i söndags, vad har du för kommentar till det?
– Synd, vi var verkligen förberedda på den matchen. Men inga andra tankar eftersom vi inte kan påverka det som hänt.

Nu ska den matchen klämmas in under pågående säsong, hur ser du på det?
– Inga problem, vi spelar nästan aldrig två matcher på en vecka så det borde gå att hitta ett datum mitt i veckan att spela.

Nu väntar Carlstad United på torsdagkväll, vad vet vi om dom?
– Har gjort jämna matcher mot både Västerås och TTG men ändå blivit utan poäng. Spelmässigt har de många bra delar i sitt anfallsspel medan det finns en del svagheter i deras försvarsspel som vi förhoppningsvis kan utnyttja.

Vad ska vi fokusera på för att ha en bra chans att plocka med oss tre poäng?
– Oss själva. Vi måste bli bättre på att försvara oss sista tredjedelen, beslutsamhet i och runt eget str område. Vi behöver också bli mer flexibla i vårt anfallsspel och på det sättet hota motståndaren på olika sätt. Vi har skapat för få målchanser under de senaste två matcherna.

Hur ser truppläget ut?
– Axel Fällman och Oscar Sandström är definitivt borta. Frågetecken för Yann Fillion och Felix Adjei. Övriga är tillgängliga för matchen.

Det ska för övrigt tilläggas att under gårdagen kom disciplinnämndens beslut angående Dillan Ismails utvisning mot Team TG. Dillan fick ytterligare en match avstängning (förutom den automatiska mot IK Brage) och kommer vara avstängd i hemmamötet med IFK Luleå den 12/6. Han är därmed tillgänglig för spel mot Karlstad United ikväll.

Umeå FC – Carlstad United
Torsdag 1/6 kl. 19.00
Tingvalla IP
Se matchen här!