Ett steg framåt trots uddamålsförlust mot Sunnanå senast. Nu vill UFC Akademi ta första trepoängaren mot Hemmingsmark.
– Laget är ordentligt revanschlystet efter förlusten senast och grabbarna förtjänar verkligen en trepoängare, säger Mathias Johansson inför matchen.

Som sagt tog UFC Akademi ett stort steg framåt spelmässigt, och målmässigt för den delen, i den senaste matchen mot Sunnanå. Trots det så blev det en uddamålsförlust, 4-3.
– Ja, det blev ännu en bitter uddamålsförlust! Spelmässigt gör vi våran bästa match för säsongen. Vi gör även ett kvitteringsmål i slutet av matchen som felaktigt döms bort för offside. Det vi tar med oss från matchen är att vi gör tre mål samt att vi börjar hitta rätt i vårar anfallsspel, säger Johansson.

På torsdag, flygardagen, möter UFC Akademi ett annat lag i behov av poäng. Hemmingsmark ligger för närvarande under strecket på tre inspelade poäng så här långt.
– Hemmingsmark har precis som oss inlett säsongen skakigt. För oss handlar det om att släppa på handbromsen och våga spela ut ordentligt, menar Johansson.

UFC Akademi har störts av ett gäng skador på olika spelare så här i säsongsinledningen och till matchen mot Hemmingsmark finns det en del frågetecken.
– Vi har en hel del frågetecken inför morgondagen. Både vad gäller skador och eventuellt a-lagsspelare som ska spela med oss, så truppen kommer att tas ut efter kvällens träning, meddelar Johansson.

UFC Akademi – Hemmingsmark IF
Torsdag 25/5 kl. 14.00
Nolia 1