I Team TG:s omklädningsrum sjöngs det om “lillebror”. I Umeå FC var det alldeles knäpptyst. Efter 0-4 var det liksom slut på allt, orden, orken, energin och bortförklaringarna.
– Det som svider mest var att vi inte lyckades prestera på den nivå vi ska göra, sade Umeå FC-mittbacken Jens Sjöström.

Derbyt mot TTG i norra fotbollsettan blev rena rama skräckupplevelsen för Umeå FC, från första till sista minut.
Redan efter knappt två minuters spel kom knocken som aldrig Umeå FC lyckades resa sig ifrån.
Det var starten på en 90 minuter lång uppförsbacke för hemmalaget och tabellfyran när först nye ytterbacken Zack Sukunda råkade skicka bollen via ryggen i eget mål och kort därefter placerade Timothy McNeil in 2-0 i ett av matchens få anfall och avslutningar. Men det var snyggt.

När Jens Sjöström, som bär på det största Umeå FC-hjärtat i truppen, skulle summera derbybakslaget mot Team TG hördes segersång inifrån gästernas omklädningsrum.
Sjöström hade också texten klar för sig – dock inte lika melodiös och trallvänlig som det som strömmade ur Team TG:s omklädningsrum.
– Vi fick en tung start och ett tidigt baklängesmål i en chansfattig match där mesta av spelet ägde rum på mitten av planen. Efter det att TTG fick två tidiga mål så föll de tillbaka och försvarade sig. Det gjorde det svårt för oss, sammanfattade Sjöström.
Trots att solen lyste över Umeå Energi Arena så var Umeå FC kall i sitt anfallsspel och hade problem att dyrka upp och hitta luckor i Team TG:s försvar.
– Det var svårt att få hål på dem. De gjorde det bra men vi har oss själva att skylla. Vi ska kunna befinna oss på en betydligt högre nivå än så här, tyckte Jens Sjöström.
Att siffrorna rann iväg till 0-4…
– Det är självklart jobbigt även om det bara är en av totalt 26 matcher i serien. Det är inte acceptabelt när det blir så här. Men det är bara att gratulera Team TG. De var bättre än oss, tyckte Jens Sjöström.

Umeå FC-tränaren Andrée Jeglertz använde samma bokstäver som Sjöström.
– Det är jättejobbigt för oss att förlora med 0-4 men vi måste fejsa det och gå vidare. Vi gjorde ingen bra prestation och förmodligen ser det bättre redan i nästa match mot Brage, kommenterade Andrée Jeglertz som ansåg att hans lag blev stressat av den tunga starten med ett tidigt tvåmålsunderläge.
– Det hjälpte oss inte direkt. I andra halvlek hade vi en hel del boll men skapade alldeles för lite framåt. När Thorengruppen spelade så lågt i försvar som de gjorde så borde vi använt kanterna mycket mera eftersom vi hade svårt att skapa något centralt, analyserade Jeglertz.