Då var det äntligen dags för årets första derby. På måndagskväll brakar mötet med Team TG igång.
– Det ska bli kul och det har pratats mycket om det i stan de senaste dagrna. Hoppas att det kommer mycket folk, säger Andrée Jeglertz.

Förra helgen tog Umeå FC en stark poäng på bortaplan mot Västerås. Ett 0-1-underläge tidigt i den andra halvleken blev till 1-1 och en poäng.
– Det var ett ”ok” resultat, bra försvarsspel mot ett bra lag. Tyvärr var vår offensiva prestation inte lika bra men det har vi jobbat med under veckan, säger Jeglertz som är nöjd med träningsveckan som varit:
– Den har varit bra, tuffare belastning än tidigare veckor eftersom vi hade en dag längre mellan matcherna. Fokus ligger varje vecka på att utveckla spelet från föregående match.

Nu väntar ett hett derby mot seriens andra Umeå-lag, Team TG. En match som det har snackats mycket om den senaste veckan.
– Det ska bli kul och det har pratats mycket om det i stan de senaste dagrna. Vi hoppas det kommer mycket folk.
– Dock är vi endast inne i femte omgången av serien och oavsett hur utgången av matchen då återstår det en väldigt lång serie med många viktiga matcher, så vi måste göra matchen utifrån vad vill åstadkomma under 2017 som helhet. Detta innebär att fokus måste ligga på prestationen och vad vi gör för att vinna fotbollsmatcher och nå framgång. Känslorna som vi har får endast fungera som laddning inte styra vår prestation, menar Jeglertz.

Och Jeglertz har respekt för motståndet.
– Det är ett bra lag som haft en delvis trög start på serien. De slog oss på försäsongen samt hamnade förre oss i tabellen ifjol, det har vi också i minnet.

Hur ser truppläget ut?
– Alla är tillgängliga utom Oskar (Sandström) och Yann (Fillion).

Umeå FC – Team TG
Måndag 15/5 kl. 19.00
Umeå Energi Arena