Det blev en tung förlust för UFC Akademi i derbyt mot Sandvik på fredagskvällen. Hemmalaget vann med 1-0.

Ett laddat hemmalag satte hög press direkt från start och gjorde det svårt för UFC Akademi. Efter 17 minuter satte också Filip Brändström 1-0 för Sandvik efter ett bra skott utanför straffområdet. I slutet av den första halvleken så fick dock UFC Akademi mer kontroll på spelet.

Det fortsatte även i inledningen av den andra halvleken och man gjorde även ett mål men det dömdes bort för offside. I slutet forcerade UFC Akademi för en kvittering och man fick också ett jätteläge i matchens sista minuter men Sandviks-målvakten Marcus Pettersson gjorde en kanonräddning.

Sandviks IK – UFC Akademi 1-0 (1-0)
Målen:
1-0 (17) Filip Brändström
Varningar Sandviks IK: Eric Rönnholm, Viktor Ström UFC Akademi: Marcus Eklund, Max Wolf-Watz, William Boström-Rydfjäll