Ikväll åker UFC Akademi ut till skärgården för derbyfight mot Sandviks IK.

Trots en övertygande inledning senast mot Notviken så blev det förlust. Gästerna gjorde 1-0 i slutet av den första halvleken och efter det kunde inte UFC Akademi resa sig. Spiken i kistan kom efter 10 minuter av den andra halvleken då Notviken gjorde 2-0.
– Det var en tuff förlust mot Notviken. Jag hade önskat en seger för grabbarna där. Det positiva med matchen var ändå att vi ägde mycket boll och skapade lägen. Dock har vi svårt att få till pricken över i:et. Sedan är det också så att i den här divisionen får man inte bjuda på mål som vi gjorde när ”Notas” tar ledningen med 1-0, säger Mathias Johansson.

Nu har man gått mållös i två matcher i rad trots att man har skapat några riktigt bra lägen, men Johansson är inte orolig för utdelningen framöver.
– Så länge vi skapar chanser är jag inte orolig. Säsongen är lång och målen kommer att komma. Det finns ingen mirakelkur mot detta utan det handlar om att fortsätta tro på att det vänder.

Ikväll väntar derby mot Sandvik.
– Det ska bli härligt med derby! Jag vill att killarna fortsätter tro på det vi gör! Att vi är noggranna i vårat passningsspel och mer bestämda på fasta situationer. Då kommer det här att gå bra!