Umeå FC:s förlustnolla är fortfarande intakt. Idag fick man med sig en stark poäng i bortamötet med Västerås.
– Sammantaget så tycker jag att vi ska vara nöjda med att ta en poäng borta mot Västerås, säger mittbacken Dillan Ismail.

Västerås borta på Solid Park Arena är på förhand en av de tuffaste matcherna på schemat och hemmalaget visade varför. Umeå FC hade det stundtals tufft att få till något eget spel medan Västerås spelade bra. 0-0 stod sig dock till halvtidsvilan men bara sex minuter in i den andra kom Västerås ledningsmål. Allt började med att domaren missade en solklar straff för Umeå FC när Isaac Freitas da Silva blev fälld. Direkt efter så kontrade Västerås in 1-0.
– Detta var inte en av våra bättre matcher även om det finns en del bra att ta med sig. Jag tycker att vi hade en lite för hög felprocent i vårt spel och i matcher mot bra lag kan det straffa sig ganska snabbt. Vi har ett skickligt lag och en stor trygghet i det vi gör, men idag har vi lite för långa perioder i matchen där vi kommer ifrån det vi egentligen ska göra, säger Ismail.

Umeå FC höjde sig dock efter ledningsmålet och började att skapa några ”nästan-lägen”. Men när kvitteringen kom var det inte ens en målchans. Jens Stigedahl tryckte en djupledsboll mot Alexis Bbakka som skulle ta ner den på låret men fick den på knät så att den retsamt rullade förbi Alexander Lundin i Västerås-målet.
– Det var en väldigt tuff match mot ett bra lag, men jag tycker att vi visar en god styrka på många sätt genom att komma hem med en poäng, säger Ismail som, förutom Bbakka, också blev poängräddare.

Han räddade nämligen en boll på mållinjen när det återstod bara minuter av matchen.
– De slog en bra krossboll bakom vår backlinje som vi lyckas få en fot på och rensa. En Västerås-spelare snappar upp andrabollen och har mycket utrymme för att skjuta så jag bestämmer mig för att täcka mål. Lyckligtvis kom skottet mot mitt håll och vi kunde undvika ett mål, berättar han.

En poäng och fortfarande en nolla i förlustkolumen. Nu väntar derby mot Team TG.
– Det ska givetvis bli jättekul med ett derby. Båda lagen kommer vara välförberedda och det är en match med prestige. För oss handlar det mycket om att fokusera på den kommande träningsveckan och vår utveckling. Vi hoppas på en fin inramning med mycket publik och bra fotboll!

Västerås SK – Umeå FC 1-1 (0-0)
Målen:
1-0 (51) Filip Tronet, 1-1 (68) Alexis Bbakka (Jens Stigedahl)
Varningar Västerås SK: Dylan Kosik Sulaiman, Boris Ljevar Umeå FC: Yoon Soo-Yong
Publik: 3005 på Solid Park Arena
Så spelade Umeå FC:
Felix Marklund
Henrik Millbert, Måns Sundström (ut 54), Dillan Ismail, Jens Stigedahl (ut 77)
Isaac Freitas da Silva, Yoon Soo-Yong, Erik Lundström, Axel Fällman (ut 59)
Simon Mårtensson, Alexis Bbakka
Ersättare: Felix Forsgren, Modou Lamin Sillah (in 77), Mikael Wikström (in 59), Zach Sukunda, Jens Sjöström (in 54), Anton Eriksson