Umeå FC har inlett årets division 1-säsong på ett bra sett. Sju poäng på de tre inledande matcherna. Nu åker man till Västerås för nästa uppgift.

Det började trevande i förra matchen mot Assyriska. Men ett skönt ledningsmål av Isaac Freitas da Silva gjorde att allt mer började stämma och när sedan motståndarnas Daniel Stensson snackade till sig sitt andra gula kort i slutet av den första halvleken var det aldrig något snack. Umeå FC vann med 3-0 och Andrée Jeglertz var mest nöjd med nollan bakåt.
– Jag var mest nöjd med organisationen i försvarsspelet! Även att vi höll strukturen och koncentrationen under hela matchen.

På de tre inledande matcherna har Umeå FC gjort tre mål i snitt per match, ett mycket bra facit.
– Vi skapar målchanser på flera olika sätt vilket gör att det blir mycket mål framåt, menar Jeglertz.

Nu ställs man mot Västerås på söndag. Ett Västerås som innan serien drog igång tippades att vara en av de lag som skulle slåss om seriesegern.
– Ett bra organiserat lag. Tydlig struktur i både anfall och försvarsspel. Väldigt offensiva ytterbackar samt en smart central forward, säger Jeglertz.

Över 5000 åskådare var på plats för att se Västerås premiärmatch och det förväntas en siffra över 3000 på söndag men Umeå FC förbereder sig inte på något speciellt sätt utan ser det som helt vanlig match.
– Det är en match som vi har allt att vinna i, ingen press på oss. Alla matcher är lika viktiga och just nu är allt fokus på det vi kan påverka. Hur mycket folk som kommer eller andra faktorer vi inte kan påverka lägger vi inte energi på, menar Jeglertz.

Hur vill du att ditt lag uppträder på söndag?
– Modiga att spela med samma beslutsamhet som senast. Vi har jobbat utifrån vissa metoder som vi tror passar mot Västerås, de vill jag se om vi klarar genomföra.

Hur ser truppläget ut?
– Yann (Fillion) är fortfarande skadad, frågetecken på Felix Adjei, Yoon (Soo-Yong) och (Modou Lamin) Sillah. Övriga är tillgängliga för spel.

Västerås SK – Umeå FC
Söndag 7/5 kl. 16.00
Solid Park Arena