Efter en väldigt stark vändning och seger mot Akropolis senast kommer nu fjolårets superettanlag Assyriska till Umeå Energi Arena.
– Alla lag i denna serien är tillräckligt bra för att ta poäng av varandra, menar Andrée Jeglertz.

Umeå FC fick sämsta tänkbara starten mot Akropolis förra helgen. Hemmalaget gjorde både 1-och 2-0 inom loppet av 20 minuter.
-Det var en tuff inledning, trots att jag inte tyckte vi var dåliga i början på matchen.
Dock kände jag ganska snabbt att vi var nog så bra som dem och om vi bara hade tålamod i vårt anfallsspel skulle vi skapa chanser för att kunna komma in i matchen, säger Jeglertz.

Så blev det också. 10 minuter innan halvtidsvilan reducerade Yoon Soo-Yong på frispark och fem minuter i den andra halvleken drabbades Akropolis av en utvisning något som Umeå FC utnyttjade. Isaac Freitas da Silva nickade in kvitteringen och med kvarten kvar satte Yoon sitt andra mål för dagen och avgjorde matchen med sitt 3-2-mål.

På de två inledande matcherna har alltså Umeå FC gjort sex mål men också släppt in fem stycken.
– Sex mål på två matcher är bra och vi har skapat ganska många målchanser, på flera olika sätt. Målen har också gjorts av olika spelare. Vår arbetsmetod i anfallsspelet har generellt sätt varit ganska tydlig och bra, så länge vi haft modet att följa den.
– Försvarsmässigt är fem mål för mycket. Dock finns det ingen gemensam faktor som varit största problemet utan vi måste bl.a. bli beslutsammare i eget straffområde, menar Jeglertz.

Både Modou Lamin Sillah och Oscar Sandström utgick skadade mot Akropolis. Vad är statusen där?
– Oskar väntar vi fortfarande på utlåtande från läkare efter röntgen medan Sillah förhoppningsvis snart är tillbaka i full träning igen. Oskar är inte spelbar i helgen med Sillah får vi ta beslut på imorgon.

Hur ser truppläget ut i övrigt?
– Yann (Fillion) har en ledbandsskada i knät men vi hoppas han är tillbaka snart men han är inte spelbar i helgen. Mikael Wikström kommer köra för fullt med laget nästa vecka. Övriga spelare tillgängliga.

Söndagens motståndare Assyriska åkte fjol ut Superettan och har inlett årets division 1-säsong tungt. Laget har två raka förluster.
– Ett lag med två raka förluster bakom sig är alltid farliga att möta. Dessa lag tenderar till att bli desperata och det måste vi vara beredda på, de lär göra allt för att få med sig något från Umeå, säger Jeglertz och fortsätter:
– Alla lag i denna serien är tillräckligt bra för att ta poäng av varandra. Assyriska har bra centrala mittfältare med bra passningsspel, kort och långt, samt ytterspelare som gärna utmanar en mot en med bra inläggsspel.

Vad vill du se av ditt lag på söndag?
– Spelare som fortfarande strävar efter en 90 minuters-prestation som vi kan vara nöjda med. Vi måste direkt från start visa att vi är tydliga med det vi vill göra samt har modet att göra det under hela matchen, avslutar Jeglertz.

Umeå FC – Assyriska FF
Söndag 30/4 kl. 15.00
Umeå Energi Arena
Se matchen här!