Tvåmålsunderläge efter 20 minuter och det såg allt annat en ljust ut. Men tre raka Umeå FC-mål säkrade en supervändning och tre poäng.
– Vi ger dom två tidiga mål men efter det jobbade vi stenhårt och förtjänade segern tillslut, säger tvåmålskytten och matchvinnaren Yoon Soo-Yong.

Det blev som sagt ingen vidare start för Umeå FC i bortamötet mot Akropolis. Redan efter fyra minuter gjorde Karl Cunningham 1-0 för hemmalaget och efter 20 minuter knorrade Konstantinos Stavrothanasopoulos in 2-0 och det var nog många UFC-supportarar började blicka tillbaka mot fjolårmötet som slutade med en 4-0-förlust.

Men Umeå FC vaknade till liv och började skapa mer och mer målchanser och just innan pausen kom också utdelningen. Yoon Soo-Yongs frispark från straffområdeslinjen smet in bakom Akropolismålvakten.
– Jag hade tur att bollen touchade en motståndare på vägen. Att vi fick reduceringen innan halvtid var väldigt viktigt. Efter det blev dom rädd för oss och vi sa till varandra i paus att vi skulle vända på den här matchen.

Den andra halvleken var bara fyra minuter gammal när Alexis Bbakka blev nerriven av Iakovos Izountouemoi som då drar på sig sitt andra gula kort och blir därmed utvisad. Efter det är det här Umeå FC:s match till 100%.

Kvitteringen nickade Isaac Freitas da Silva in med 20 minuter kvar och nu var Umeå FC på jakt efter tre poäng något man också fick med sig. Återigen blev Soo-Yong målskytt.
– Jag visste att Isaac (Freitas da Silva) och jag fokuserade bara på att pricka mål och den gick in, berättar Yoon och tillägger:
– Jag tränar extra efter varje träning och idag fick jag utdelning vilket jag är glad för.

Det blev några nervösa slutminuter men Umeå FC lyckades hålla undan och bärga alla tre poängen hem till Umeå. Matchvinnare blev som sagt Spelare 20, Yoon Soo-Yong, och han ville framhäva laginsatsen.
– Jag är bara glad att jag kan hjälpa laget men vi gör en fantastisk krigarinsats idag och alla jobbade stenhårt. Vi har fått en bra start och vi kommer fortsätta jobba hårt för att vinna varje match.

På minuskontot fick både Oscar Sandström och Modou Lamin Sillah utgå pga. skador.
– Oscar har ont i knät och får förhoppningsvis träffa läkare redan i kväll. Men vi får se vad läkaren säger, det är dumt att spekulera. I Sillahs fall handlar det om en sträckning i samma lår som gjorde att han avstod förra matchen, säger Jeglertz

Akropolis IF – Umeå FC 2-3 (2-1)
Målen:
1-0 (4) Karl Cunningham, 2-0 (19) Konstantinos Stavrothanasopoulos, 2-1 (34) Yoon Soo-Yong, 2-2 (68) Isaac Freitas da Silva (Yoon Soo-Yong), 2-3 (76) Yoon Soo-Yong (Isaac Freitas da Silva)
Varningar: Akropolis; Iakovos Izountouemoi, Kosmas Gkezos, Adrian Pettersson Umeå FC:
Utvisning: Akropolis; Iakovos Izountouemoi (2 gula kort)
Så spelade Umeå FC:
Felix Marklund
Henrik Millbert, Modou Lamin Sillah (ut 67), Dillan Ismail, Jens Stigedahl
Isaac Freitas da Silva, Erik Lundström (ut 64), Yoon Soo-Yong, Felix Adjei
Simon Mårtensson, Alexis Bbakka
Ersättare: Felix Forsgren, Axel Fällman, Oscar Sandström (in 64, ut 86), Zach Sukunda, Måns Sundström (in 86), Jens Sjöström (in 67)