Det blev en tung premiär för UFC Akademi i division 3. Man föll med 3-1 mot gästande IFK Kalix på lördagen.

Det märktes att det var nerver inblandade i dagens premiär för UFC Akademi. Det annars så klockrena passningsspelet satt inte som det skulle och IFK Kalix direkta och tunga spel ställde till problem. Gästernas ledningsmål i den 22:a minuten kom därför inte orättvist. UFC Akademi kvitterade förvisso tio minuter senare efter en snygg soloprestation av Mubiru Yayaha. Men när Kalix bara några minuter innan paus återtog ledningen orkade UFC Akademi inte resa sig. Kalix gjorde även 3-1 när det återstod en kvart vilket också blev slutresultatet.
– De är lite tyngre än oss och har lite mer erfarenhet av den här ligan. Jag tror att vi hade kunnat matcha dem bättre om vi lyckades spela vårt spel, men vi föll in i deras mönster, vilket ledde till att vi började klaga på deras tuffhet och på domaren. Vi är ett konditionsstarkt lag som kan spela ut motståndarna, men vi lyckades inte visa det idag, sade tränare Mathias Johansson efter matchen.

Umeå FC Akademi – IFK Kalix 1-3 (1-2)
Målen:
0-1 (22) Simon Gustavsson, 1-1 (31) Mubiru Yahaya, 1-2 (42) Anthon Eriksson, 1-3 (72) Självmål
Varningar: UFC Akademi; Albin Näslund, Anton Eriksson, Albin Bäckström, Ushindi Yermos IFK Kalix: Johannes Nilsson