Med en premiärpoäng mot Vasalund så åker nu Umeå FC ner till Stockholm för möte med Akropolis.
– Det är ett tekniskt skickligt lag med flera individuellt bra spelare, säger Andrée Jeglertz.

Umeå FC visade upp ett fantastiskt spel i premiären mot Vasalund. Simon Mårtensson gav hemmalaget ledningen i den 16:e minuten och sedan rann det på och efter 37 minuter ledde man med hela 3-0. Vasalund reducerade visserligen i slutet av den första halvleken men det såg ut som att man hade tre poäng i en liten ask. Men Vasalund bjöd på en stark upphämtning och kunde tillslut kvittera till 3-3 i matchens slutminuter. En poäng och det kändes surt.
– Om du frågat mig innan hade matchen hade jag nog varit nöjd med en poäng men som matchen utvecklade sig är jag inte det. Leder man med 3-1 i paus bör man klara det bättre i andra halvlek, säger Jeglertz och fortsätter:
– Vi blev för passiva i vårt eget spel. Det blev korta anfall och vi hämtade inte boll i uppspelsfasen som i första. Vi hade också svårt att klara deras fasta situationer då vi förlorade många man-man-dueller.

Nu ska Umeå FC skaka av sig premiärtappet då man åker söderut för möte med fjolårstrean Akropolis. Ett Akropolis som premiärvann mot nykomlingen Sandvikens IF med 2-1.
– Det är ett tekniskt skickligt lag med flera individuellt bra spelare.
– Jag förväntar mig en aggressiv start från dem där de förmodligen kommer att ha hög press. Vi måste vara smarta i början och sätta deras backlinje i arbete. Det är också första matchen på gräs för oss vilket blir en bra utmaning.

Vad tror du blir viktigast för att få med sig ett bra resultat?
– Vi måste vara disciplinerat och ha tålamod i försvarsspelet samt att vi följer vår matchplan i 90 minuter oavsett vad som händer. Då är vi ett väldigt bra lag.

Hur ser truppläget ut?
Mikael (Wikström) är fortfarande borta och sedan finns det frågetecken för Yann Fillion.

Akropolis IF – Umeå FC
Söndag 23/4 kl. 15.30
Spånga IP
Se matchen här!