Nu är det äntligen dags för seriepremiär för Umeå FC då fjolårstvåan Vasalunds IF kommer på besök på Umeå Energi Arena.

En lång försäsong är till ända och på måndag kliver Umeå FC in i division 1 norra och Andrée Jeglertz har längtat.
– Man har längtat sedan den senaste träningsmatchen. Självklart har vi sett fram emot premiären länge men samtidigt jobbar vi dagligen för att utveckla oss och då tittar man ofta inte så långt fram.

Om man ska summera Umeå FC:s försäsong så inledde man med fyra förluster på de fem första träningsmatcherna. Det ska dock sägas att man mötte väldigt bra motstånd och ju längre försäsongen gick som blev prestationerna bättre och bättre. Förståeligt då man inför den här säsongen hade ny tränare samt många nya spelare.
– Försäsongen har varit väldigt lärorik för oss. Vi har upplevt båda bra och mindre bra prestationer på träningar och matcher och det är så en försäsong ska vara. Då slipper vi bli överraskade när serien startar, säger Jeglertz och fortsätter:
– Vi har visat i alla våra matcher att vi blir bättre ju längre matcherna lider och det är ett tecken på bra fysisk status i truppen. Truppen är större än fjol och konkurrensen är bra på alla positioner. Endast Mikael Wikström (skada på baksida lår) är inte tillgänglig till matchen.

Det är alltså fjolårstvåan Vasalund som är premiärmotståndet och Jeglertz vet vad som väntar.
– Ett tekniskt skickligt lag med många individuellt duktiga spelare. De tappade många spelare sedan fjol men har fyllt på med nya unga motiverade spelare.

Vad förväntar du dig av ditt lag?
– Mycket energi och löpvilja, balanserat anfallsspel samt organiserat försvarsspel utifrån matchplanen. Vi vill följa våra egna principer i alla matchen men försöka utmana motståndaren där denne är som svagast och vi har bäst möjlighet att skapa målchanser från.

Umeå FC – Vasalunds IF
Måndag 17 april kl. 15.00
Umeå Energi Arena
Se matchen här!

Läs också: Truppen mot Vasalund