Umeå FC Akademi fortsätter att trumma på i DM. Ikväll tog man sin andra raka seger då Röbäck besegrades med 5-1 efter bland annat ett hattrick av Ajvan Bassami.

Bassami inledde sitt målskytte redan i den 5:e minuten och fortsatte sedan med att sätta sitt och matchens andra i den 9:e minuten. Ushindi Yermos gjorde 3-0 efter en halvtimme vilket också stod sig halvleken ut.

Ajvan Bassami fullbordade sitt hattrick 10 minuter in i den andra halvleken. Röbäck reducerade visserligen med 20 minuter kvar men var aldrig nära denna kväll. Istället punkterade Oscar Fredriksson matchen då han gjorde 5-1 i matchens slutminuter.

Umeå FC Akademi – Röbäcks IF 5-1 (4-0)
Målen: 1-0 (5) Ajvan Bassami, 2-0 (9) Ajvan Bassami, 3-0 (33) Ushindi Yermos, 4-0 (54) Ajvan Bassami, 4-1 (71) Anton Olovsson, 5-1 (88) Oscar Fredriksson