Umeå FC segrade mot IFK Östersund med uddamålet i den näst sista träningsmatchen innan seriepremiären mot Vasalund. Men vinsten skulle varit större, mycket större.

Hemmalaget bjöd på strålande fotboll under den första halvleken och främst under de första 20 minuterna där man radade upp målchanser. Mikael Wikström missade öppet mål från fem meter, samme Wikström bröt sig fri från kanten men avslutet gick över och Simon Mårtenssons direktavslut efter ett drömanfall gick någon meter utanför. Bollen verkade inte vilja gå i nät. Men efter ca 30 minuters spel skulle ledningsmålet ändå komma. Wikström bröt ett Östersunds-uppspel och spelade Isaac Freitas da Silva som enkelt släppte bollen vidare till Felix Adjei som kyligt placerade in 1-0.
– Vi gör en bra första halvlek och skapar mängder av skapade målchanser genom ett varierat anfallsspel. Detta främst efter ett kantspel med bra inlägg samt centrala genombrott, säger Jeglertz.

Direkt i den andra halvleken fick Erik Lundström ett jätteläge efter att han vunnit bollen högt upp men skottet blev för tamt. Mårtensson kom sedan fri efter Wikströms fina skarv men Östersunds-målvakten Andrew Mills klarade. Samme Mills räddade sedan Wikströms skott, det efter att Mårtensson hittat sin forwardskollega snett inåt bakåt.
Som ni kan läsa skulle den här matchen varit avgjord för längesen men med alla målmissarna så tappade Umeå FC sin intensitet och Östersund började skapa några halvlägen där det blev rörigt i hemmalagets straffområde.
Den sista stora chansen fick inbytta Alexis Bbakka men även han misslyckades att hitta nätet. Umeå FC vann således försäsongens näst sista träningsmatch med 1-0.
– I andra lyckades vi fortfarande skapa flera bra chanser som vi borde gjort något mål på. Tyvärr blev vi lite nonchalanta i motståndarens högre press och satte fast varandra vid ett par gånger i onödan. Här måste vi bli bättre, att värdera dessa situationer och använda de höga utgångslägen på motståndaren till att spela ett tydligare djupledsspel.
– Känslan är bra inför de kommande två veckorna innan seriepremiär. Vi jobbar nu med detaljer och förmågan att förändra i matcherna, avslutar Jeglertz.

Umeå FC – IFK Östersund 1-0 (1-0)
Målen: 1-0 (28) Felix Adjei (Isaac Freitas da Silva)
Varningar: Umeå FC: Henrik Millbert
Så spelade Umeå FC:
Yann Fillion
Henrik Millbert, Modou Lamin Sillah, Dillan Ismail, Jens Stigedahl (ut 65)
Isaac Freitas da Silva (ut 65), Erik Lundström, Yoon Soo-Yong, Felix Adjei (ut 65)
Simon Mårtensson (ut 65), Mikael Wikström (ut 81)
Ersättare: Felix Marklund, Axel Fällman (in 65), Oscar Sandström (in 65), Zach Sukunda (in 65), Måns Sundström, Alexis Bbakka (in 81), Mubiru Yahaya (in 65), Anton Eriksson, Alibin Bäckström.