På lördag spelar Umeå FC sin näst sista träningsmatch innan allvaret sätter igång då det nyblivna division 2-laget IFK Östersund kommer på besök.

Umeå FC har under den senaste sju dagars-perioden hunnit avverka två träningsmatcher (IFK Luleå och Täfteå IK) och vunnit båda med 3-0, något Jeglertz är nöjd med.
– Vi har haft en väldigt bra vecka med bl.a. två matcher med 3-0 segrar. Framförallt är jag nöjd vårt djupledsspel samt sättet vi skapat chanser på. Det vi tränat har vi kunnat omsätta i matcherna, säger han.

Umeå FC har rullat friskt på spelare i de två matcherna och Jeglertz ser positivt på konkurrenssituationen som finns i Umeå FC i dagsläget.
– Vår bredd på truppen är glädjande, alla friska spelare i truppen har fått matchtid och är idag aktuella för att bidraga i seriepremiären. Konkurrens sporrar till bra prestationer och vi har även möjlighet att förändra i matchbilden med olika typer av karaktärer, säger han och fortsätter:
– Dessutom gjorde Lukas (Adolfsson) sin första hela träning i torsdags och Jens Sjöström förväntas köra för fullt under nästa vecka. Alla övriga spelbara spelare är kallade till matchen mot IFK Östersund.

Detta är som sagt Umeå FC:s näst sista träningsmatch innan seriepremiären mot Vasalund på annandag påsk och ännu finns det saker att förbättra.
– Det jag vill att vi prioriterar i morgon är bibehålla tydlighet i vår anfallsspelet men att vi lyckas sätta våran ”nummer 10-spelare” mer i spel, rättvänd framför deras backlinje. Detta för att skapa mer variation i sättet att skapa målchanser. Försvarssmässigt måste vi bli ännu bättre med presspel och överflytt på vårt mittfält.
– Nu återstår två matcher innan premiären. Försäsongen har varit väldigt lärorik så här långt och jag hoppas att vi även i denna match utsätts för situationer som kan hjälpa oss bli ett bättre lag, avslutar Jeglertz.

Truppen mot IFK Östersund:
Yann Fillion
Felix Forsgren
Felix Marklund
Henrik Millbert
Dillan Ismail
Modou Lamin Sillah
Isaac Freitas da Silva
Axel Fällman
Erik Lundström
Simon Mårtensson
Mikael Wikström
Felix Adjei
Oscar Sandström
Jens Stigedahl
Zach Sukunda
Måns Sundström
Alexis Bbakka
Yoon Soo-Yong
Mubiru Yahaya
Anton Eriksson

Umeå FC – IFK Östersund
Lördag 1/4 kl. 16.00
Nolia 1