På ett kallt Täfteborg tog besegrade Umeå FC division 2-nykomlingen Täfteå IK med 3-0.
– En bra genomförd match av oss, säger Jeglertz.

Trots mycket boll och några heta målchanser blev den första halvleken mållös. Men bara 10 minuter in i den andra halvleken satte Mubiru Yahaya 1-0 till Umeå FC efter ett bra avslut i straffområdet. Sedan klev Mikael Wikström fram och nickade först in 2-0 innan han satte spiken i kistan med ett distinkt skott ca. 10 minuter från slutet.
– Framförallt är jag nöjd med andra halvlek då vi bibehöll fokusen och hela tiden strävade efter att luckra upp motståndarens försvar genom löpningar och kreativa lösningar. Borde kanske gjort något mål till för att vara riktigt tillfreds, säger Jeglertz och avslutar:
– Vi fick också en möjlighet att rotera på fler spelare och många visade att de vill vara med och påverka matchbilden samt konkurrera. Nu tänker vi träna på bra under torsdag och fredag, för att förbereda för nästa match som är på lördag mot Östersund.

Täfteå IK – Umeå FC 0-3 (0-0)
Målen:
0-1 (55) Mubiru Yahaya, 0-2 (67) Mikael Wikström, 0-3 (78) Mikael Wikström