På tisdagskvällen avhölls årsmöten för såväl Umeå FC som Umeå FC Akademi och det i lugnets tecken.
– Det mest positiva med fjolårets verksamhet var att båda våra föreningar kunde redovisa ekonomiska överskott och sportsligt att Umeå FC Akademi gick upp till division 3, summerade Umeå FC:s omvalda ordförande Håkan Bäckström.

Umeå FC firar om ett halvår 30 år sedan bildandet 20 november 1987 medan Umeå FC Akademi bara har ett och ett halvt år på nacken.
De båda klubbarnas årsmöten avlöste varandra under tisdagskvällen där två positiva ekonomiska resultat kunde redovisas för verksamhetsåret 2016.
För Umeå FC 212.000 kronor och för Umeå FC Akademi 8.000 kronor.
– I dagens tider är ekonomin som bekant en oerhört viktig faktor i alla verksamheter, sa Bäckström belåtet sett till de positiva boksluten.

Sportsligt var 2016-års bästa konstateranden nybildade Umeå FC Akademis dubbla seriesegrar i division 4 södra Västerbotten respektive i rikets nordliga U17-serie där laget inte släppt en enda poäng ifrån sig.
– Att Umeå FC Akademi redan nu 2017 ska spela i en förbundsserie, division 3, är självklart jätteroligt och betydelsefullt för utvecklingen av våra unga talanger, sa Håkan Bäckström som omvaldes till ordförande i Umeå FC för en mandatperiod av ytterligare ett år.

Nya i Umeå FC:s styrelse blev Birgitta Wikström och Tore Wikberg medan kvartetten Ulf Grabbe, Håkan Gustafsson, David Persson och Anders Svensson finns där sedan tidigare.
I Umeå FC Akademi valdes Anders Svensson till ny styrelseordförande efter Gunnar Eriksson.

På Umeå FC:s årsmöte delades i traditionens tecken även ett antal förtjänsttecken ut där veteranerna Margaretha Brändström och Bo Widén uppmärksammades med ett armbandsur för att båda har varit verksamma i klubbens färger i mer än 25 år.
Anders Eriksson erhöll ett förtjänsttecken i guld för 20 år.
Berth-Owen Hultdin (silver för 15 år) och spelarduon Simon Mårtensson och Fredrik Wennebro (brons för att ha spelat mer än 150 tävlingsmatcher för klubben) kunde ej närvara på årsmötet och kommer uppmärksammas vid ett senare tillfälle.