På ett soldränkt och fullsatt Nolia förlorade Umeå FC med uddamålet mot lokalkonkurrenten Team TG. Timothy McNeils 1-0-mål med 30 minuter kvar blev matchens enda.

Vi fick ett första bevis på att temperaturen inför seriestarten är hög. Hela 450 personer tog sig till Nolia under lördagen för att bevittna det första av tre derbyn mellan Umeå FC och Team TG denna säsong.

Men inledningen av matchen drog inte ner några större applåder. Det var mycket felpass och slarv från båda lagen. 20 minuter in i matchen kolliderade sedan den förre UFC-spelaren Fredrik Wennebro och Isaac Freitas da Silva i en hård närkamp som sedermera gjorde att Wennebro var tvungen att kliva av med en befarad knäskada.

Kort därefter skapade Umeå FC matchens första farlighet. Henrik Millbert kom förbi bra på högerkanten och hitta Mikael Wikström inne i straffområdet vars nick tippades till hörna av TG-målvakten Ahmed Al Fadli. TG skulle också få ett fint läge innan pausen då Timothy McNeil sprang igenom men Yann Fillion kom bra ut och avstyrde.

Umeå FC började den andra halvleken bättre men det var Team TG som skulle göra 1-0. Efter ett felpass centralt i banan så fick McNeil på en fin volleyträff som, via ribban, gick in bakom Fillion. Efter detta var det i princip bara ett lag på planen.
Umeå FC forcerade för en kvitteringsboll och pressade tillbaka Team TG som hade svårt att få till något ordentligt spel.

Både Freitas, Bbakka och Wikström var alla nära men bollen ville inte in för hemmalaget. Team TG vann säsongens första derby.

Umeå FC – Team TG 0-1 (0-0)
Målen: 0-1 (60) Timothy McNeil
Så spelade Umeå FC:
Yann Fillion
Henrik Millbert, Modou Lamin Sillah, Dillan Ismail, Zach Sukunda
Isaac Freitas da Silva (ut 81), Erik Lundström, Måns Sundström (ut 58), Felix Adjei (73)
Mikael Wikström, Mubiru Yahaya (ut 46)
Ersättare: Felix Marklund, Axel Fällman (in 73), Oscar Sandström (in 58), Jens Stigedahl, Alexis Bbakka (in 46), Anton Eriksson (in 81), Albin Bäckström