Det var en träningsmatch på många sätt med västar som matchtröjor och mängder av byten. Men Umeå FC öste på och tog en säker seger mot Morön. Slutresultatet skrevs till 4-1.
– Vi spelar bättre anfallsspel än i tidigare matcher på försäsongen och att göra fyra mål är alltid bra, säger tvåmålskytten Mikael Wikström.

Umeå FC hade satt sig i bussen norrut för möte med division 2-laget och de regerande DM-mästarna Morön BK. Det var lagets fjärde träningsmatch denna försäsong, en försäsong där man inte lyckats göra något spelmål. Det skulle det bli ändring på.

Efter en trevande inledning de första 20 minuterna började Umeå FC dra igång sina cylindrar och främst på högerkanten genom Henrik Millbert. Först spurtade han förbi sin motståndare och hittade en fri Mikael Wikström inne straffområdet som mötte med en helvolley och tryckte in ledningsmålet.
– Vi är lite för avvaktande första 20-25 minuterna men det blir bättre sista kvarten. Då spelar vi med högre tempo och blir mer resoluta i vårt spel, säger Wikström.

Bara några minuter senare var det dags för firma Milbert/Wikström igen. Oscar Sandström kom i en bra yta centralt och hittade med ett fint instick fram till en framrusande Millbert som spelade in till Wikström som bara kunde stöta in 2-0-målet just innan paus.
– Det var två ganska lika mål där Millbert kommer bra på högerkanten och hittar mig i boxen. Det var bara att smälla dit bollarna, berättar Wikström.

Morön reducerade förvisso med 30 minuter kvar att spela men spänningen varade inte länge. Fyra minuter senare nådde nämligen Jens Sjöström högst på en Felix Adjei-fripark och skarvade in 3-1.

Med kvarten kvar punkterades matchen helt när Mubiru Yahaya gjorde sitt första mål i A-lagströjan efter att Alexis Bbakka hunnit före en utrusande Morön-målvakt och sedan spelat fram Yahaya.

Glädjande, förutom 4-1-segern, var att Simon Mårtensson gjorde sina första minuter efter lårskadan han ådrog sig i slutet av januari.

Morön BK – Umeå FC 1-4 (0-2)
Målen: 0-1 (42) Mikael Wikström (Henrik Millbert), 0-2 (45) Mikael Wikström (Henrik Millbert), 1-2 (60), 1-3 (64) Jens Sjöström (Felix Adjei), 1-4 (75) Mubiru Yahaya (Alexis Bbakka)