Efter förra helgens förlust mot GIF Sundsvall (0-1) åker nu Umeå FC norrut för match mot division 2-laget Moröns BK.

Det blev en uddamålsförlust mot allsvenska GIF Sundsvall under förra helgen. Eric Larssons 1-0 mål i den 17:e matchminuten blev matchens enda. Men trots förlusten var Erik Lundström relativt nöjd med lagets insats.
– Det var en bra genomkörare för vår del. Bortsett från den första halvtimmen gör vi en bra insats mot ett bra lag.

På lördag ställs Umeå FC mot Moröns BK och Lundström förväntar sig en annan matchbild.
– Jag förväntar mig att vi kommer att ha mer boll än i matchen mot ”Giffarna” och att vi får jobba på vårt anfallsspel på ett annat sätt på lördag, säger han och fortsätter:
– Givetvis finns det alltid saker att förbättra men vi måste bli mer resoluta i sista tredjedelen än vad vi har varit hittills under försäsongen.

Hur har det känts för egen del så här långt på försäsongen?
– Bra! Vi har tränat hårt och är inne i en tuff period rent träningsmässigt. Jag känner mig ändå pigg i kroppen och är nöjd med min halvtimme jag fick mot Sundsvall. Nu gäller det att steppa upp ju längre försäsongen lider

Tränare Andrée Jeglertz ser fram emot mot mötet med Morön där två stycken provspelare kommer att få chansen att visa upp sig.
– Vi har med oss två stycken provspelare till matchen. Zack Sekunda och Soo Yoon. Yoon kommer från Djurgårdens trupp och har varit i Umeå sedan onsdags. En central mittfältare med goda basfärdigheter, noggrann i positionsspelet samt har en väldigt låg felprocent i sitt passningsspel.
– Zack är en allround spelare, både backlinje-och mittfältsspelare. Han är skicklig på små ytor samt kan använda båda fötterna i sitt korta o långa passningsspel.
– Vi hoppas att matchen blir en möjlighet för oss att implementera de saker vi prioriterat under veckan som tex. spel genom central linje samt fortsätta utveckla de saker vi gjorde bra mot Sundsvall som ett kompakt försvarsspel där vi agerar lågt o högt tillsammans som en enhet.

Truppen mot Moröns BK:
Yann Fillion
Henrik Millbert
Dillan Ismail
Modou Lamin Sillah
Isaac Freitas da Silva
Axel Fällman
Erik Lundström
Simon Mårtensson
Mikael Wikström
Felix Adjei
Oscar Sandström
Jens Stigedahl
Måns Sundström
Alexis Bbakka
Jens Sjöström
Mubiru Yahaya
Anton Eriksson
Felix Forsgren
Felix Marklund
Zach Sekunda (testspelare)
Soo Yoon (testspelare)

Startelvan presenteras en timme innan avspark.

Moröns BK – Umeå FC
Lördag 11/3 kl. 13.00
Norrvalla IP