Eric Larssons ledningsmål i den 17:e minuten blev också matchens enda. Umeå FC förlorade med 1-0 mot allsvenska GIF Sundsvall på lördagen.
– Vi får en jättebra värdemätare var vi befinner oss i vårt spel både individuellt och som lag, sade Andrée Jeglertz efter matchen.

Att det skulle bli en tuff utmaning var alla överens om och GIF Sundsvall visade vilket lag som hade allsvensk stämpel direkt från start. Man kontrollerade spelet med sitt fina passningsspel och Umeå FC fick fokusera på att försvara sig. I den 17:e minuten tog hemmalaget också ledningen efter att Eric Larssons tilltänkta inspel gått i en båge över Yann Fillion i UFC-målet.
Umeå FC slet hårt för att försvara sitt eget mål och några minuter efter 1-0-målet var det ytterst nära 2-0 men bollen gick via Fillions knä i stolpe, stolpe ut.
Ju längre halvleken led så avstannade Sundsvallspressen och Umeå FC kunde komma högre upp i banan dock utan att skapa några farliga målchanser.

Den andra halvleken var relativt lik den första men trots det stora bollinnehavet för hemmalaget hade man svårt att skapa några riktigt heta målchanser och när klockan började ticka upp mot 90 minuter så fick Umeå FC två bra kvitteringslägen. Testspelande Tom Nyama fick ett fint skottläge i straffområdet men fick ingen vidare träff på bollen och med fem minuter kvar fick Måns Sundström ett liknande läge men bollen smet utanför.

Matchen slutade således 1-0 till GIF Sundsvall.

Andrée Jeglertz till sportnu.se efter matchen:
– Vi är alldeles för passiva och har för stor respekt. Vi valde att spela ett lite mer passivt försvarsspel men då blir det också svårare att spela aggressivare. När vi vann boll gick det för långsamt.
– I andra blir vi mycket mer modigare och fick fler chanser, men vi förlorar för många dueller. I anfallsspelet känner jag att när vi blir modiga och spelar det spelet vi kan då får vi bra kombinationer och kommer till bra lägen men vi måste bli bättre i sista passningen och bibehålla bollen längre upp i plan.
– Vi får en jättebra värdemätare var vi befinner oss i vårt spel både individuellt och som lag. Nu framöver möter vi lag som spelar i samma serie som oss eller under.

GIF Sundsvall – Umeå FC 1-0 (1-0)
Målen: 1-0 (17) Eric Larsson
Varningar: GIF Sundsvall; Smajl Suljevic Umeå FC; Jens Sjöström, Dillan Ismail
Så spelade Umeå FC:
Yann Fillion (ut 60)
Henrik Millbert, Modou Lamin Sillah (ut 82), Dillan Ismail, Jens Stigedahl (ut 74)
Isaac Freitas da Silva, Anton Eriksson (ut 60), Tom Nyama (ut 74), Felix Adjei (ut 74)
Alexis Bbakka, Mikael Wikström (ut 60)
Ersättare: Felix Marklund (in 60), Felix Forsgren, Jens Sjöström (in 82), Zach Sukunda (in 74), Måns Sundström (in 74), Emil Johansson, Erik Lundström (in 60), Axel Fällman (in 74), Mubiru Yhaya (in 60)