Två Luleå-mål i inledningen av den andra halvleken sänkte Umeå FC i en match där IFK Luleå tillslut kunde vinna med 3-1 (0-0).
– Det blev som väntat en tuff match mot Luleå, där vi varken är riktigt nöjda med resultatet eller prestationen, säger Jeglertz.

Det var annars ett högt pressande och aggressivt Umeå FC inledningsvis. Kanske lite väl aggressivt emellanåt där Luleå visade skicklighet och kunde spela sig förbi Umeå FC:s press. Det ledde dock inte till några heta chanser utan närmast var den förre Umeå FC-spelaren Jesper Medéns distansskott som gick tätt över ribban.
– Vi måste bli beslutsammare och tydligare. När vi sätter hög press måste vi agera tillsammans annars spelar ett skickligt genom oss, menar Jeglertz och säger samtidigt:
– Ibland kunde vi vinna bollen högt och då blev vi farliga men det skede inte tillräckligt ofta idag.

Umeå FC åt sig in i matchen och fick ett större bollinnehav ju längre den första halvleken led. Närmast att få in ett ledningsmål var Mubiru Yahaya som sånär hann före Vladimir Sudar efter ett löst hemåt pass från en Luleå-försvarare. 0-0 i halvtid var dock rättvist.

Inledningsminuterna av den andra halvleken var inte lyckade för Umeå FC. Jens Stigedahl skulle slå en längre boll som en Luleå-spelare blockade och studsade fram till en fri Tetteh Komey som fint placerade in ledningsbollen bakom Yann Fillion i målet. Bara minuten senare kontrade hemmalaget in 2-0.

Som vanligt i träningsmatcher blir ofta den andra halvleken annorlunda i jämförelse med den första, så även den här. Det var många byten och lägre tempo men en som visade framfötterna var nyförvärvet Alexis Bbakka. Han skapade ett antal bra målchanser men fick inte till avsluten. Ungefär som det såg ut hela matchen för Umeå FC, man fick inte till det i sista tredjedelen.
– Det fanns positiva delar i vårt anfallsspel. Tålamodet och spelvändningarna i backlinjen var bra och vi skapade lägen för att göra några fler mål men tyvärr var vi lite otydliga i vårt rörelsemönster utan boll, vi befann oss inte alltid i de utgångspositioner vi skulle samt obeslutsamma i avsluten, säger Jeglertz.

Med 10 minuter kvar gjorde Luleå 3-0 på en hörna, även denna gång var det Komey som visade näsa för mål. Lite spänning blev det i allafall slutet sedan Dillan Ismail satt reduceringsbollen från straffpunkten, det efter att en Luleå-spelare tagit bollen med handen.
Umeå FC skapade några halvlägen de sista minuterna men kom aldrig närmare och inkasserade sin andra förlust på försäsongen.
– Nu ska vi analysera matchen och korrigera våra brister och förstärka våra styrkor under kommande veckor inför matchen mot GIF Sundsvall i början av mars, avslutar Jeglertz.

IFK Luleå – Umeå FC 3-1 (0-0)
Målen: 1-0 (49) Tetteh Komey, 2-0 (51) Marko Simovic, 3-0 (80) Tetteh Komey, 3-1 (83) Dillan Ismail (straff)
Varningar; IFK Luleå: – Umeå FC: –
Så spelade Umeå FC:
Yann Fillion (ut 63)
Henrik Millbert, Modou Lamin Sillah, Dillan Ismail, Jens Stigedahl
Isaac Freitas da Silva, Måns Sundström (ut 63), Erik Lundström, Axel Fällman (ut 63)
Mikael Wikström (ut 46), Mubiru Yahaya (ut 80)
Ersättare: Felix Marklund (in 63), Felix Forsgren, Felix Adjei (in 63), Sebastian Helgesson (in 63), Felix Wikingsson, Alexis Bbakka (in 46), Yoel Embaye (in 80), Ajvan Bassami