Anfallaren Bbakka Alexis, 21, är klar för Umeå FC. Han och klubben är överens om ett två-årsavtal.
– Jag vill spela så högt upp som möjligt och Umeå FC är ett perfekt steg för mig, säger Alexis.

I början av januari var han i Umeå och provtränade men Umeå FC under en vecka. Nu har Bbakka Alexis signat ett två-årskontrakt med klubben.
– Jag fick en bra känsla för klubben när jag var på besök och är glad över att allt nu är klart, säger Alexis.

Bbakka Alexis kommer ursprungligen Uganda men är sedan 2015 svensk medborgare. Han satte sina första fotsteg på svensk mark när han representerade Kampala Juniors i Gothia Cup, en turnering som man dessutom vann och där Alexis blev utvald till turneringens mest värdefulla spelare. Därefter flyttade han till Sverige och representerade division 4-laget Växjö United under två säsonger innan han inför 2016 blev värvad till Tenhults IF som då spelade i division 2. Bbakka gjorde ett rejält avtryck och stod för hela 16 mål och 12 assist under säsongen och blev korad till en av landets bästa division 2-spelare, framröstad av spelarna själva.
– Min tid i Tenhult var bra. Alla hjälpte mig mycket och det var ett härligt gäng spelare och ledare. En bra erfarenhet.
Men nu är han redo för större utmaningar och hoppas på att Andrée Jeglertz och Steve Galloway kan hjälpa honom att ta nästa steg i sin utveckling.
– Jag ser fram emot att jobba med Andrée och Steve och tror att dom kan utveckla mig mycket, säger Bbakka och beskriver sig själv som en bra dribbler som gillar att springa mycket.
– Jag älskar fartfylld fotboll och jag vill springa mycket.

När frågan om vad han har för förväntningar på sig själv så är svaret självklart.
– Jag ska vara kung. Idag vet ingen vem jag är, efter säsongen kommer alla veta vem jag är.
Vad har du för drömmar med din fotboll?
– Att spela för Real Madrid. Jag tror att det är möjligt.

Andrée Jeglertz om Bbakka Alexis:
– Med Alexis får vi en forwardstyp som är helt olik de övriga forwards i truppen. Target-och straffområdesspelare som bevisligen gjort mycket mål under det senaste året i division 2. Han var uppe och tränade med oss för några veckor sedan och visade då hög ambitionsnivå och stort intresse för sin egen och lagets utveckling och mål. Dessa spelare passar bra in i vårt lagbygge.