Han är en av Norrettans mest fruktade anfallare. Nu har Simon Mårtensson och Umeå FC kommit överens om en kontraktsförlängning. Kontraktet gäller över säsongen 2017.
– Klubben påbörjar något nytt och det känns som att den är på rätt väg. Då var det inte så svårt att motivera sig till ytterligare en säsong, säger Simon.

Simon Mårtensson kom till Umeå FC redan 2009 från moderklubben Umedalens IF och 2017 blir hans nionde (!) säsong i Umeå FC.
– Ja, det är väl inte så vanligt med så lång tid i en klubb men det känns som något som ändå är roligt och positivt, menar Mårtensson.

Under sina hittills åtta säsonger i klubben har Simon Mårtensson stänkt i mål. Rättare sagt har det blivit hela 69 stycken och med det ligger han trea i Umeå FC:s skytteliga genom tiderna. Han har endast två mål upp till sin forne anfallskollega Danny Persson på en andra plats.
– Det är kul att man kunnat bidra med lite mål under dom här åren man spelat i klubben, säger Simon och skickar en passning till Persson:
– Sen hoppas jag på en comeback från Danny fortfarande. Han är ju ung och i bra form. Nu är han ju i och för sig involverad i klubben i annat och det är positivt. På samma sätt som att andra gamla spelare är engagerade.

Umeå FC har varit igång med träningen inför årets säsong sedan december. Det under nytt styre där de gamla Umeå FC-spelarna Andrée Jeglertz och Steve Galloway styr rodret och Mårtensson har fått en bra känsla för den nya duon.
– Andrée är ju en tränare som tillsammans med Steve har erfarenhet från spel högre upp både som ledare och spelare och ställer de krav som krävs därefter. Vilket är något positivt då det är dit föreningen vill.

2011 drabbades Simon av en tuff knässkada som höll honom borta halva den säsongen och det var inte förens vid seriestarten av Superettan-året 2012 som han var tillbaka på planen igen. För tidigt skulle det visa sig då musklerna kring knät fortfarande var för svaga vilket gjorde att problemen återkom under kommande år. Men under de två senaste säsonger har Simon Mårtensson lyckats med bedriften att spela varenda minut under de 52 seriematcherna!
– Det handlar om att träna hårt och och ha tur. Skador kan alltid komma men med bra träning kan man göra det bästa av det. Jag var ju skadebenägen som få tidigare i karriären och att sköta den fysiska biten är ju ett krav för att minska risken till skador så mycket som möjligt, menar han.

Nu kliver Simon Mårtensson alltså in i sin nionde säsong i Umeå FC men någon djupdykning av förväntningar vill han inte ge sig in på.
– Vi kör sen ser vi hur långt det räcker!

Andrée Jeglertz om Simon Mårtensson:
– Simon har visat år efter år att han är en pålitlig avslutare för Umeå FC. Hans egenskaper är viktiga för vårt spelsätt och vi hoppas kunna utveckla både honom och oss under kommande år.