Högerbacken Henrik Millbert är klar för Umeå FC. Kontraktet är skrivet på två år.
– Det känns ruskigt bra, säger 23-åringen.

Han var en av Piteå:s mest framträdande spelare under året som var och nu är han klar för Umeå FC. Millbert och klubben är överens om ett tvåårsavtal.
– Jag valde Umeå FC för att dom siktar mot en högre division, säger Millbert.

Trots att Piteå hade en tung säsong och tillslut åkte ur division 1 så är Millbert nöjd med sin egen säsong, en säsong där han han spelade alla matcher utom två.
– Jag gav allt och presterade i alla matcher så min säsong 2016 kändes mycket bra, berättar han.

Hur skulle du beskriva dig själv för dom som inte har sett dig spela?
– Jag är snabb. Defensivt väldigt stabil och offensivt löpstark.

Henrik Millbert är en Piteå IF-produkt och har spelat i föreningen sedan barnsben. När nu Piteå åkte ner till division 2 så var valet Umeå FC relativt enkelt då Millbert har ambitionen att spela så högt upp som möjligt i seriesystemet.
– Jag har varit iväg och provspelat med lag i högre serier och känner att jag är väldigt nära på att ta klivet dit. Förhoppningsvis lyckas jag ta klivet tillsammans med Umeå FC.

Millbert har både varit med och vunnit och förlorat mot Umeå FC under de två säsongerna som lagen har möts i både serie-och träningsmatcher och han har en klar bild över vad han kommer till.
– Jag tycker att de har ett bra lag från målvakt till forwards. Det ska blir roligt att träffa alla och köra igång.

Att Millbert vill ta nästa steg i sin utveckling är det inget snack om och han har höga målsättningar inför vad som komma skall.
– Mitt mål är alltid att vinna varje match!

Andrée Jeglertz om Henrik Millbert:
– Henrik är en ytterback som vi handplockat utifrån hur vi vill spela vårt kantspel. Löpvillig med en bra högerfot och en spelare med en väldigt stor ambition med sin fotbollskarriär. Passar bra med den ambitionen som redan finns bland övriga spelare och ledare.