Under året gjorde han A-lagsdebut som 16-åring. Nu har Anton Eriksson skrivit ett treårsavtal med Umeå FC.
– Jag är väldigt glad, det känns så klart bra med att få fortsätta här.

Ersmarksbördige Anton Eriksson kom till Umeå FC Akademi inför 2016 från IFK Umeå och 16-åringen har visat framfötterna under året vilket han nu belönats med ett treårskontrakt med Umeå FC.
– Det är klart att det har varit ett mål hela tiden att få ett kontrakt med Umeå FC men jag trodde inte att det skulle gå så fort, berättar Anton som som sagt gjorde division 1-debut i 3-2-segern mot IK Brage.
– Det var en skön och härlig känsla såklart, men egentligen inget märkvärdigt just för stunden, en vanlig fotbollsmatch.

Umeå FC Akademi vann tillslut division 4 rätt så klart och Anton hade en framträdande roll på mittfältet. Han är nöjd med både lagets och sin egen säsong.
– Jag tyckte vi gjorde en rätt bra säsong i helhet, det var lite upp och ner som det brukar vara under en säsong men en serieseger är alltid starkt.
– För egen del var det rätt kul med klubbyte inför säsongen, att man fick testa något nytt, sen så tycker jag att säsongen gick rätt bra också.

Under året har Anton blivit kallad på två landslagsläger där det senaste var i början av december och han är nöjd med hur det gick.
– Landslaget är ju alltid ett kvitto på att man har gjort något bra, sen så blev det lite rotation i position där borta men det funkade också, berättar han.

Anton tränade mycket med Umeå FC under 2016 så han är inte helt ny i sammanhanget, men han fått en bra känsla kring Andrée Jeglertz och den nya ledningen.
– Andrée verkar vara en väldigt skön typ, verkar otroligt noggrann och målmedveten om vad han vill. Så det är mycket goda intryck.

När han ska beskriva sig själv som fotbollsspelare så är det med orden ”allroundspelare med bra teknik och bra fysik” och på frågan vad den personliga målsättningen är med 2017 så är den solklar.
– Att ta en startplats!

Andrée Jeglertz om Anton Eriksson:
– Anton är en allround mittfältare som kan spela i flera av våra centrala roller. Stor utvecklingspotential som har möjlighet att bli en väldigt bra mittfältare på en hög nivå i Sverige.