Mittfältaren Yanku Marrah, 21, är klar för spel i Umeå FC. Kontraktet är skrivet på två år.
– Jag har mött Umeå FC några gånger och varit imponerad över spelarmaterialet, säger Marrah.

Under förra veckan var Yanku Marrah och provspelade med Umeå FC och nu är alltså övergången klar. Marrah ansluter från Piteå IF där han har tillbringat de två senaste säsongerna.
– Jag fick en positiv bild av klubben. Sen är det givetvis svårt att utvärdera efter bara några enstaka pass men det kändes som att klubben var på rätt riktning men det får framtiden utvisa, säger Marrah och fortsätter:
– Jag pratade med Andreé (Jeglertz) och kände att hans plan och spelidé verkar trovärdigt och intressant!

Yanku Marrah är annars uppfostrad i Brommapojkarna där han spelade från det att han var sex år till 16 års ålder. Sedan blev det tre säsonger i Nacka FF innan han alltså anslöt till Piteå IF inför säsongen 2015. Under årens lopp har han gjort ex antal ungdomslandskamper för Sverige och även varit och provspelat för klubbar som Sampdoria och Fulham.
– Det var kul att de visade intresse, sen är det betydligt fler klubbar än bara Fulham och Sampdoria som jag var och testade med. Tyvärr klickade det bara inte för att flytta och jag var för ung för att ta ett sånt beslut, berättar Marrah.

Yanku Marrah är en väldigt spelare som trivs bäst på innermittfältet.
– Jag kan spela överallt på ett innermittfält. 6:a, 8:a och 10:a.

Kontraktet med Umeå FC är alltså skrivet på två år och målsättningen de kommande åren är glasklara.
– Jag kom hit för att vinna division 1 och inget annat.

Andreé Jeglertz om Yanku Marrah:
– En fysiskt stark spelare som sällan förlorar dueller eller tappar bollen. Noggrann i sitt passningsspel och kommer bidra med ett lugn, trygghet och kvalité i vår speluppbyggnad.