Den unge vänsterbacken Lukas Adolfsson är klar för Umeå FC. Kontraktet sträcker sig över två år.
– Det känns väldigt spännande och jag är väldigt förväntansfull, säger Lukas.

18-årige Lukas Adolfsson var en stark bidragande orsak till att Täfteå tog steget upp till division 2 under året, men nu känner han att han vill ta nästa kliv i sin fotbollskarriär. Adolfsson och Umeå FC är överens om ett tvåårsavtal.
– Det känns som att jag är redo att ta ”nästa kliv” i min fotbollssatsning och tror att Umeå FC är en ypperlig klubb för mig att fortsätta min utveckling i. I och med klubbytet kommer nivån höjas och fokuset kommer ligga ännu mer på fotboll och prestation, menar han.

Adolfsson är född och uppvuxen med Täfteå IK. Det var där han startade sin fotbollskarriär och han hyllar moderklubben och tränaren Tony Pihlajamaa.
– En otroligt bra klubb som tar hand om individer och utvecklar dom på ett fenomenalt sätt. Både som spelare på och utanför planen.
– Jag har spelat i Täfteås A-lag i tre hela säsonger under ledning av Tony Pihlajamaa som utvecklat mig med sitt drivande och passion för sporten.

När han beskriver sig själv som fotbollsspelare så är det främst en god fysik, god blick för spelet och en bra vänsterfot som han lyfter fram.
– Sedan har jag en stor vinnarskalle som gör allt för att laget skall nå framgång.

Han menar att 2016 var hans bästa säsong hittills, framförallt för att han var väl förberedd fysiskt.
– Jag höll mig skadefri och kunde spela alla seriematcher i 90 minuter. Jag kunde bidra med alla mina styrkor till lagets framgång. Det var en väldigt rolig säsong!

I måndags träffade Lukas sina nya lagkamrater för första gången och han fick ett väldigt bra intryck.
– Det är många unga spelare som jag känt till sen tidigare. Jag blev välkomnad på ett varmt sätt och känns väldigt tryggt, berättar han.

Trots att Lukas Adolfsson är ung och helt ny i sin nya miljö så har han höga målsättningar med 2017.
– Jag ska vara med och konkurrera bland startplatserna. Jag är inte där för att nöja mig med att få träna med laget, jag ska prestera. Fortsätta utveckla mina styrkor och även svagheter.

Andreé Jeglertz om Lukas Adolfsson:
– En intressant ung spelare som vi tror mycket på, redan under 2017. Fysiskt bra byggd spelare som vi framförallt ser som vänsterback men han kan även spela centralt på mittfältet.