Steve Galloway blir ny assisterande tränare bakom Andreé Jeglertz. Steve och Umeå FC är överens om ett tvåårsavtal.

Galloway kom in i Umeå FC:s ledarstab redan i mitten av 2016, då som individuell tränare. Nu tar han ”steget upp” och blir assisterande tränare bakom Andreé Jeglertz.
Duon Andreé Jeglertz och Steve Galloway har tidigare haft framgångsrika samarbeten genom åren. Dels under ex antal säsonger i Umeå IK men även under en sejour i Djurgårdens IF.
– Vi trivs väldigt bra ihop. Det är som låten ”Ain´t no stopping us now, we´re on the move”, säger Galloway.
Sitt nya tränaruppdrag gör att han kommer att vara närmare spelartruppen i stort jämfört med den roll han hade som individuell tränare.
– Så är det absolut. Det blir mer jobb och större ansvar. Andreé kommer att skicka mig över hela Sverige, säger Steve skämtsamt.
Säsongen som gick blev en besvikelse där hösten inte var någon munter upplevelse, men Steve ser fram emot kommande säsong.
– Vi ska göra det som krävs för att vinna fotbollsmatcher. Sen vill vi givetvis underhålla publiken också.

Andreé Jeglertz om Steve Galloway:
– Steves personlighet, ledarskap och fotbollsfilosofi kompletterar mig på ett väldigt bra sätt. Hans engagemang och driv att utveckla spelare är unikt. Vi har jobbat tillsammans tidigare och vet vad vi måste utveckla som lag och individer fär att kunna nå de högt ställda mål vi har mer vår verksamhet.