Under fredagen blev det klart att Lars-Gunnar Skoog är tillbaka i Umeå FC:s organisation. L-G och klubben är överens om ett två-årsavtal.
– Det känns väldigt roligt att vara tillbaka i Umeå FC. Nästa år blir mitt 17:e år jag är involverad i klubben, berättar L-G.

Tillbaka på brottsplatsen kan man nästan säga. L-G Skoog gjorde sin första säsong i Umeå FC redan 1992.
– Det har blivit en del säsonger i Umeå FC, haha. Även när jag bodde i Stockholm var jag involverad bland annat under det Superettan-året men då var det min dotter Malin som genomförde passen.

Nu får han återigen jobba tillsammans med vapendragaren Andreé Jeglertz. En duo som tillsammans byggde upp Umeå IK till ett fysiskt praktexempel.
– Det känns jätteroligt att få jobba ihop med Andreé igen. Vi hade ett väldigt bra samarbete i Umeå IK och vi känner varandra utan och innan, säger L-G och fortsätter:
– Jag hävdar att det är extremt viktigt att huvudtränaren och fystränaren fungerar bra ihop för att få ut optimalt av spelartruppen.
Han kommer inte till Umeå FC som någon nykomling, stora delar av dagens spelartrupp har han haft i träning tidigare. Men även några gamla elever från Bräntbergsskolan där L-G jobbar som lärare.
– Vi får se hur dom har skött träningen sedan dom slutade här, säger han skämtsamt.

Planen är nu att träffa alla spelarna den 5:e december för en genomgång av upplägget för årets säsong.
– Men redan i dagarna får spelarna ett förberedande program som dom ska sätta igång med direkt, berättar han.
– Upplägget bygger på att alla spelare ska ha en rejäl grund att stå på i slutet av februari.

L-G Skoog kommer även att sköta fysupplägget för Umeå FC Akademis verksamhet.
– Det kommer vara väldigt likt A-lagets upplägg men med lite mindre belastning beroende på kroppsutveckling med mera. Spelare som plockas upp i träning från Akademin till A-laget ska veta vad som gäller om de blir uppflyttade. Det ska inte komma som någon chock.

Nu kliver han alltså in i sin 17:e säsong i Umeå FC men är mer laddad än någonsin.
– Det känns superspännande och väldigt roligt att vara tillbaka, avslutar han.

Andreé Jeglertz:
– Med L-G får vi den erfarenhet och kompetens som krävs för att förbereda oss för den nivå vi vill vara på, spela på det sätt vi vill samt ge våra unga spelare en bas att stå på. Han vet vad som krävs av en elitspelare.

Vi hälsar L-G Skoog varmt välkommen tillbaka i Umeå FC!