Umeå FC gick för seger men lyckades bara få med sig en poäng efter 0-0 mot Team TG.
– Klart att vi är besvikna, sade UFC:s lagkapten Jens Sjöström.

Umeå FC-målvakten Felix Marklund gjorde en De Gea och räddade ett distansskott uppe i ena krysset under den första halvleken i Umeåderbyt mot Team TG.
Men det var inte det krysset som var mest omtalat på Umeå Energi Arena.
0-0 betyder mer stor sannolikhet att Team TG hamnar före Umeå FC i sluttabellen.
– Vi fokuserar på det vi gör och det som vi själva kan påverka i vår ambition att på sikt bli ett etablerat topplag i superettan, säger Umeå FC:s lagkapten Jens Sjöström.

Jens bryr sig inte om att det är 13 år sedan som Umeå FC hade ett annat västerbottniskt lag framför sig i en sluttabell när Robertsfors slutade trea i division II Norra Norrland och Umeå FC var tre poäng efter på en fjärdeplats.
Jens Sjöström bryr sig inte heller om att det är åtta år sedan som Umeå FC förlorade ett Umeåderby mot Ersboda SK med 1-3 men trots det var det aldrig något snack om vilket lag som var nummer ett i stan.
– Vad Robertsfors, Ersboda och Team TG gjort genom åren har inte varit intressant för oss. Vi måste se oss själva i spegeln och titta på vad vi kan göra bättre, vad vi behöver göra för att kunna göra en bättre säsong nästa år, säger Jens Sjöström.

Under höstsäsongen har Umeå FC drabbats av stora skadeproblem som inneburit att laget tvingats använda spelare som egentligen inte borde ha spelat.
– Vi behöver en bredare trupp. I en av våra bortamatcher hade vi en spelare på bänken och det säger en hel del om hur stora skadeproblemen har varit, säger Jens Sjöström.

I derbyt mot Team TG satt spelare som försvarsklipporna Modou Lamin Sillah och Isaac Freitas da Silva på läktaren och följde händelserna med stor spänning.
Men det var inte i försvarsspelet som det brast för Umeå FC.
Det var anfallsspelet.
Hemmlaget skapade tre farliga målchanser på hela matchen. Radoslav Erlich hade två öppna lägen i första halvek men fick inte till det i avslutningarna.
Sedan hade Axel Fällman ett bra läge från nära håll på tilläggstid men skottet gick högt över och var Umeå FC:s sista chans till att ta tre poäng i matchen.
Nu blev det bara 0-0 och en poäng.
– Det var upp till oss själva om vi skulle vinna eller inte. Team TG har gjort minst mål i serien och vi visste att vi hade en god chans att vi om vi fick anfallsspelet att stämma men vi skapade för få målchanser för att ge oss själva en chans att ta tre poäng, konstaterar Jens Sjöström.

I de senaste matcherna har Jens Sjöström hämmats av sviter från sin gamla ryggskada.
Mot Team TG kastade han sig ner på konstgräset och vred sig i svåra smärtor. Det såg otäckt ut men Jens har inte givit upp hoppet om spel i avslutningsmatchen mot Enskede kommande helg.
– Jag kommer att göra allt jag kan för att kunna vara med och spela för Umeå FC kommande helg. Jag vill vara med till varje pris, säger Jens som i de senaste tre matcherna fått spela tio, 60 och 84 minuter innan kroppen sagt ifrån på grund av nervskadan i ryggen.
Det är en nerv som kommer i kläm på grund av belastning och då strålar det ut i baksidan av höger lår. Det gick inte alls att fortsätta.

Nu vill Sjöström avsluta säsongen på bästa sätt med seger i sista matchen mot Enskede men senast UFC vann en bortamatch var 4 juni då laget besegrade Sleipner med 3-1.
– Hemma har vi bara förlorat en match den här säsongen men borta har det inte alls fungerat. Vi vet att vi har kapaciteten och att vi ska ta initiativet men vi har släppt in för många mål på bortaplan.

MAGNUS JOHANSSON/MARKUS WIKSTRÖM

Umeå FC-Team TG 0-0
Varningar, Umeå FC: Dillan Ismail (90+1)
Team TG: Linus Marklund (25), Jonas Nilsson (35), Sebastian Lundbäck (74).
Domare: Björn Särnbrink, Segeltorp.
Assisterande domare: Richard Grad och Mattias Eriksson, båda från Lycksele.
Publik: 792.
Matchens lirare, Umeå FC: Erik Lundström.
Matchens lirare, Team TG: Jonas Nilsson.
Så spelade Umeå FC (4-1-3-1-1)
Målvakt: Felix Marklund
Backar: Eric Rönnholm, Jens Sjöström (ut 84),Dillan Ismail, Jens Stigedahl.
Defensiv mittfältare: Måns Sundström (ut 61).
Mittfält: Radoslav Erlich, Fredrik Wennebro, Axel Fällman.
Offensiv mittfältare: Erik Lundström (ut 67).
Anfallare: Simon Mårtensson.
Ersättare: Felix Forsgren, Felix Adjei (in 67), Oscar Sandström, Ivan Trubochkin, Leo Englund (in 61), Mikael Wikström (in 84).