Efter 10 säsonger och 238 matcher mellan stolparna för Umeå FC lägger Petter Augustsson handskarna på hyllan.
– Självklart trist att få ge upp på grund av en skada, men kom också ihåg att jag är 36 år och har hunnit med mycket där mellan stolparna, säger Petter.

Petter drabbades av en knäskada när det återstod fem matcher av fjolåret, en skada som har satt stopp för spel även under 2016.
Han kom till Umeå FC inför år 2000 från moderklubben Luleå SK som 20-åring. Han spelade hela 238 matcher för klubben, sjätte mest i Umeå FC:s historia, fördelade på 10 säsonger.

Höjdpunkten i Umeå FC-karriären var uppgången till Superettan 2006.
– Jag har otroligt många fina minnen från mitt fotbollsspelande, men då vi hösten 2005 vann kvalet mot Enköping, 0-0 borta och sen 2-0 hemma, och gick upp till Superettan tycker jag baske mig var en bragd då vi inte hade det starkaste laget den säsongen, men verkligen fick till det i kvalet.

Petter har under sin fotbollskarriär även representerat GIF Sundsvall, Boden, Ängelholm, Krisianstad, Umedalen och Östersunds FK.

En längre intervju med målvaktslegenden kommer ni att hitta i klubbtidningen ”Hela Umeås FC” som kommer ut den 18 november inbladat i VK och Folkbladet.

Petter kommer att avtackas innan matchen mot Team TG på lördag.