Två matcher återstår av årets säsong men trots att Umeå FC och lördagens motståndare Team TG ligger i mittenskiktet så finns det mycket att spela om.
– Roligt med en prestigematch i slutet på säsongen nu när vi inte är inblandad i någon toppstrid, menar Bergström.

Just nu ligger Team TG två poäng före Umeå FC i tabellen och förutsättningarna är glasklara för Umeå FC. Det är seger som räknas.
Ser man till inbördes möten under säsongen så är det klar fördel för Umeå FC. På tre matcher (två träningsmatcher och en seriematch) har Umeå FC tre segrar och en målskillnad på 7-1.

I vårmötet tog Umeå FC ledningen med både 1-0 och 2-0 där 2-0-målet var en delikatess signerad Simon Mårtensson då han Cruiyff-fintade sig förbi två försvarare och tryckte in bollen bakom Al-Fadli i TTG-målet. Team TG reducerade i slutet men Umeå FC kunde hålla undan.

Just Mårtensson är glödhet för tillfället med fyra mål på de tre senaste matcherna vilket har tagit honom till en tredje plats i klubbens skytteliga genom tiderna.
– Ja, Simon ser väldigt skarp ut och jag blir inte förvånad om han blir matchvinnare imorgon, säger Bergström.

Trots att det blev förlust mot Piteå senast så var det ett stort steg framåt rent spelmässigt där framförallt duon Erik Lundström och Fredrik Wennebro dominerade mittfältet.
– Wennebro såg väldigt spelsugen ut efter sin avstängning och hade tillsammans med Erik ett bra samarbete senast och kommer säkert att hota Team TG:s backlinje på lördag.

Hur ser läget ut i truppen?
– Sillah och Freitas är borta plus några frågetecken på andra spelare. Vi har inga avstängningar som stör.

Umeå FC – Team TG
Lördag 29 oktober kl. 14.00
Umeå Energi Arena Sol
Se matchen här!