Hela sex mål gjordes på LF Arena under söndagen. Tyvärr för Umeå FC:s del gjorde Piteå fyra av dem och tog sista chansen till överlevnad i division 1.
– Jag är nöjd med vårt anfallsspel även om vi borde varit mer effektiv på alla målchanser vi skapar, men vi bjuder på tre mål och då är det svårt att vinna matcher, sade Bergström efter matchen.

Piteå var i princip tvungen att vinna dagens match för att klara nytt kontrakt i division 1. Det syntes att det var en heltaggat motstånd som Umeå FC mötte då man redan från start satte maximal fart i presspelet. Umeå FC kunde dock lugnt och metodiskt spela sig ur och ju längre första halvlek gick så tog man över spelet mer och mer mest tacka vare mittfältsduon Erik Lundström och Fredrik Wennebro. Men mitt i all press så fick Piteå en straff. Radoslaw Erlich skulle rensa bort bollen men emellan kom en Piteå-spelare och straffen var inget att diskutera. William Olausson gjorde inget misstag från elva meter och gav hemmalaget ledningen med 1-0. Då hade vi spelat 27 minuter.

10 minuter senare kom dock kvitteringen efter att Simon Mårtensson snyggt placerat in bollen med en yttersida. Otagbart för Tomas Adell i Piteå-målet. Men bara några minuter senare skulle Piteå återigen överta ledningen. Fredrik Lundgren nådde högst på en hörna och bollen smet in just vid krysset. En avspark, ett hemåt-spel och ett felpass senare hade Piteå utökat till 3-1 efter att James Burgin snappat upp bollen. Ett tungt slut på den första halvleken.

Umeå FC satte sedan press på Piteå under hela den andra halvleken och med 20 minuter kvar reducerade Mårtensson på Lundströms fina djupledsboll. Men mitt i den avslutade forceringen så kom ett nytt slarv i uppspelsfasen något Tetteh Komey utnyttjade och pangade in slutresultatet 4-2.

Nu väntar Team TG hemma på lördag med matchstart kl. 14.00.

Piteå IF – Umeå FC 4-2 (3-1)
Målen:
1-0 (27) William Olausson (straff), 1-1 (37) Simon Mårtensson, 2-1 (41) Fredrik Lundgren, 3-1 (42) James Burgin, 3-2 (70) Simon Mårtensson (Erik Lundström), 4-2 (85) Tetteh Komey
Varningar: Piteå IF; – Umeå FC; Radoslaw Erlich
Publik: 272
Så spelade Umeå FC:
Felix Marklund
Eric Rönnholm, Jens Sjöström (ut 67), Dillan Ismail, Jens Stigedahl
Radoslav Erlich (ut 69), Erik Lundström, Fredrik Wennebro, Axel Fällman
Simon Mårtensson, Leo Englund (ut 69)
Ersättare: Felix Forsgren, Oscar Sandström, Måns Sundström, Ivan Trubochkin (in 67), Felix Adjei (in 69), Mikael Wikström (in 69)