Efter 3-3 mot Sleipner väntar ännu en hemmamatch då BK Forward kommer på besök.
– Vi har tagit poäng mot alla motståndare i serien denna säsong förutom BK Forward och vi ser bra möjligheter till det på söndag, säger tränare Robert Bergström.

Det blev en svängig historia mot Sleipner förra helgen. Först tog Umeå FC ledningen genom Radoslaw Erlich. Sedan släppte man in tre raka mål innan man höjde sig och tillslut fick med sig en poäng efter reducering av Ivan Trubochkin och en kvittering av Simon Mårtensson. Nu kommer BK Forward på besök och Bergström vill se en höjning jämfört med förra helgen.
– Vi kommer att genomföra matchen på ett så bra sätt vi kan för att nå ett resultat. En nyckel för oss blir att ha ett bättre passningsspel och ett större tålamod än senast. Vi var sårbara på våra defensiva omställningar och tappade bollen centralt för ofta. Förutom att du tappar rytmen och får ett sämre anfallsspel så tvingas du lägga ner mycket onödig kraft i försvarsspelet.

Skador och avstängningar har varit ett problem för Umeå FC under den senare delen av säsongen men det börjar se något ljusare ut.
– Några är ur matchtruppen och några tillkommer sen förra matchen. Isaac är ju som bekant borta för resten av säsongen med en knäskada och Mikes hopparknä har skapat lite problem för honom. På plussidan får vi Erik Lundström och Sillah åter i spel. Wennebro är fortsatt avstängd och Felix Adjei är fotskadad och kommer inte till spel, berättar Bergström och meddelar att startelvan tas ut efter lördagens morgonträning.

Kom ihåg att du får fri entré om du stöttar Umeå FC via Svenska Spels Gräsroten! Läs mer här!

Truppen presenteras under lördagen.

Umeå FC – BK Forward
Söndag 16/10 kl. 13.00
Umeå Energi Arena
Se matchen här!