Mikael Wikström stannar i Umeå FC. Han och klubben är överens om ett kontrakt som sträcker sig till 2018.

Mike, som han kallas i folkmun, kom till Umeå FC från Tegs SK inför säsongen 2015. Det blev succé det första året då han kom tvåa i både interna skytteligan (7 mål) och poängligan (11 poäng). Inledningen av 2016 stördes han av en axelskada som höll honom borta i ett antal matcher men trots det ligger han tvåa i den interna skytteligan med sina fem gjorda mål. Nu är han och Umeå FC överens om en kontraktsförlängningen över de två kommande åren.
– Jag trivs väldigt bra i Umeå FC så det var ett enkelt beslut att förlänga, berättar Mike och fortsätter:
– Sedan jag kom hit så har jag tagit stora steg i min utveckling och det vill jag fortsätta att göra. Det finns mer att hämta.

Det återstår fyra matcher av årets säsong och Umeå FC har en tyngre period bakom sig. En negativ trend som Mike vill bryta redan till helgen då Forward kommer på besök.
– Trots att säsongen inte blivit den vi hoppats på så gäller det att avsluta på ett bra sätt. Vi har fyra matcher på oss och tar för givet att alla kommer göra allt för att det ska bli fyra segrar. Nu är det bara att köra för att sen ta med sig en bra känsla inför nästa säsong.