Umeå FC gjorde tre mål idag måt Sleipner på Umeå Sol Arena, men släppte också in tre och fick alltså nöja sig med oavgjort.
– Det är vi inte nöjda med, säger lagkaptenen Jens Sjöström. Det här är en match som vi ska vinna hur det än ser ut.

UFC saknade flera tongivande spelare men började ändå frejdigt i snålblåsten mot seriejumbon från Norrköping. Med Mikael Wikström och Radoslaw Erlich på kanterna bakom Simon Mårtensson och Leo Englund såg det ibland ut som ett fyramannaanfall. 1-0 kom också tidigt när Simon drog upp ett bra anfall och slog ett inlägg som gick genom hela straffområdet till en helt fri Erlich, Två minuter senare var det ytterst nära 2-0 när både Englund och Wikström hade skott som räddades på mållinjen i samma anfall.

Tyvärr var dock Simon Mårtensson den ende som hamnade i nätet den gången, efter att ha slagit huvudet i målställningen. Han kom dessbättre tillbaka i spelet igen, rejält bandagerad, men

UFC:S offensiv kom av sig efter hans smäll. I stället började gästerna hitta in i matchen och kontrade in 1-1 sedan UFC tappade bollen på offensiv planhalva,

Sleipner hade bud på mera. Dels när man fick fyra farliga hörnor på raken, Dels när försvaret blev överspelat efter eget slarv men Felix Marklund räddade med en suverän benparad. På stopptid bjöd UFC på en sekvens med slarvigt passningsspel på egen planhalva, vilket bara 3-4 passningar senare gav Sleipner ett friläge i straffområdet, som de inte missade.

Efter paus flyttades Ivan Trubochkin upp från sin backplats för att skapa mera tyngd på mittfältet och hans backplats intogs av ständige inhopparen Jens Stigedahl. Nu förväntade vi oss att UFC med vinden i ryggen skulle försöka vända matchen.
– Ja, vi skällde på varandra i halvtid och sa att vi måste kräva mera av oss själva, säger Jens Sjöström.

Bra tänkt, men det gick bara étt par minuter så kom i stället 1-3! UFC tappade på nytt bollen, denna gång långt upp på offensiv planhalva med många spelare där framme, och hamnade på hälarna när Sleipner kom i en en snabb och effektiv 70-meterskontring.

Men UFC vek inte ner sig. På vänstersidan fanns stora ytor och där drog Mikael Wikström strax därpå upp ett anfall, passade snett bakåt till Trubochkin som behärskat bredsidade in bollen. Nu började också Simon Mårtensson vara sig lik igen (så när som på bandaget!) och han gjorde också 3-3 med ett typiskt ”Simon-mål” när han sköt i steget med en back i ryggen, efter att Leo Englund hittat honom med en riktigt snygg löpboll.

Då återstod en halvtimme av matchen. Båda lagen gick för seger, så det var full fart framåt och enorma ytor för den som orkade springa. Allra närmast ett fjärde mål var UFC när Mårtensson chippade över målvakten, men i stolpen. Men Sleipner var å andra sidan ytterst nära ett segermål alldeles i slutet, men det skottet smet precis utanför. Övriga chanser från bägge håll inte nämnda, i en match som lika gärna kunde ha slutet 5-5.

Därmed har Umeå FC efter elva hemmamatcher bara förlorat en. Ändå var förstås oavgjort mot seriejumbon en besvikelse. Det som känns tydligt för en gråhårig amatör på läktaren är att UFC nästa säsong behöver en större trupp. Idag saknades flera nyckelspelare, som Felix Adjej och Modou Lamin Sillah i försvaret (skadade), Fredrik Wennebro (avstängd) och Erik Lundström (feber). Skador kommer förstås att komma nästa år också, och under en lång och kall höst räcker det nog inte med att ha lovande ungdomar i utvecklingslaget att flytta upp vid behov.

Torbjörn Arvidsson

Umeå FC – IK Sleipner 3-3 (1-2)
Målen: 1-0 (10) Radoslaw Erlich, 1-1 (26) Martin Andersson, 1-2 (45) Viktor Adsell Sjöberg, 1-3 (49) Daniel Källsholm, 2-3 (51) Ivan Trubochkin (Mikael Wikström), 3-3 (59) Simon Mårtensson (Leo Englund)
Varningar: Umeå FC; Isaac Freitas da Silva IK Sleipner; Mikael Mattsson, Martin Andersson
Röda kort: Isaac Freitas da Silva
Publik: 297
Så spelade Umeå FC:
Felix Marklund
Isaac Freitas da Silva, Dillan Ismail, Jens Sjöström, Ivan Trubochkin
Radoslav Erlich, Måns Sundström, Oscar Sandström (ut 46), Leo Englund (ut 87)
Simon Mårtensson, Mikael Wikström
Ersättare: Felix Forsgren, Eric Rönnholm, Jens Stigedahl (in 46), Axel Fällman (in 87), Modou Lamin Sillah