Efter förlusten senast mot Vasalund vill Umeå FC hoppa på vinnarspåret igen när Sleipner kommer på besök. Men det kommer inte bli enkelt mot ett lag som är i desperat behov av poäng.
– Vi är lite tilltufsade efter en sämre period bakom oss och vi är ödmjuka inför uppgiften, vilket kommer vara viktigt då vi knappast får något gratis, säger tränare Robert Bergström.

3-0-förlusten förra helgen mot Vasalund var det egentligen aldrig något att snacka om. Vasalund var bättre på alla fronter. Serieledarna tog ledningen efter en halvtimme och bara några minuter in i den andra halvleken utökade man också till 2-0. Slutresultatet skrevs tillslut till 3-0 men det ska också sägas att Umeå FC hade drabbats av manfall då tre spelare var avstängda och två var skadade och att man åkte till Stockholm med endast 14 spelare.

Till lördagens match ser det dock något bättre ut.
– Vi har fler spelare att tillgå än senast då både Mike (Wikström) och Isaac (Freitas da Silva) är tillbaka från avstängning. Dillan (Ismail) bör komma till spel och jag är även hoppfull att Sillah kan finnas med som avbytare. Fredrik (Wennebro) och Felix (Adjei) är de enda som definitivt är avskrivna innan den sista fredagsträningen, säger Bergström.

Som Robert säger finns inte Fredrik Wennebro med i truppen efter att disciplinnämnden i tisdags tog beslutet att stänga av mittfältaren i ytterligare två matcher efter sitt röda kort han ådrog sig i mötet med Brommapojkarna.

Lördagens motståndare IK Sleipner (Norrköping) hittar vi längst ner i tabellen med 14 inspelade poäng. Mötet i våras på Nya Parken vann Umeå FC med 3-1 efter mål av Mikael Wikström, Fredrik Wennebro och Simon Mårtensson.
– Sleipner är ett lag i desperat behov av poäng och matchen kommer säkert att ha en annan karaktär än senast mot Vasalund, menar Bergström och fortsätter:
– Jag förväntar mig att vi är spelförande på vår hemmaplan och det blir viktigt med en bra spelbarhet och ett snabbt passningsspel på offensiv planhalva.

Truppen presenteras under fredagskvällen

Umeå FC – IK Sleipner
Lördag 8 oktober kl. 14.00
Umeå Energi Arena
Se matchen här!