Det blev en tuff söndag när ett desarmerat Umeå FC föll mot serieledarna Vasalund med 3-0.
– Vi gör sammantaget en bra försvarsinsats och taktiskt sett genomför vi matchen ungefär som vi önskade, men det kostar energi och idag räcker vi inte till offensivt mot ett så pass skickligt lag som Vasalund, säger tränaren Robert Bergström.

Att förutsättningarna inför matchen kunde varit bättre är det inget snack om. Umeå FC saknade Mikael Wikström, Isaac Freitas da Silva och Fredrik Wennebro som alla var avstängda. Dessutom kunde inte Modou Lamin Sillah och Felix Adjei spela på grund av skador. Det blev inte bättre av att Dillan Ismail sträckte ljumsken redan efter 29 minuter.
– Vi gör en stark försvarsinsats i den första halvleken. Vi spelar med en fembackslinje och tvingas efter 29 minuter byta ut Dillan pga. skada. Vi byter in den enda tillgängliga avbytaren Erik (Lundström) och gör en rockad med Oscar (Sandström) som högerback. I samband med skadan gör vi självmål på deras hörna. I övrigt släpper vi till få målchanser under de första 45 minuterna.

1-0 i baken efter den första halvleken och bara några minuter in i den andra utökade Vasalund till 2-0. Denna dag var det inget snack, Vasalund var det bättre laget och med åtta minuter kvar gjorde man också 3-0 vilket också blev slutresultatet.
– Vi gör sammantaget en bra försvarsinsats och taktiskt sett genomför vi matchen ungefär som vi önskade, men det kostar energi och idag räcker vi inte till offensivt mot ett så pass skickligt lag som Vasalund, konstaterar Bergström som lyfter fram några spelare:
– Jag vill speciellt nämna våra yngre spelare Felix Forsgren i målet, Eric Rönnholm, som gör division 1-debut, Måns Sundström som mittback, Oscar Sandström som för den otacksamma rollen att spela högerback och Jens Stigedahl på det centrala mittfältet. De gör en bra match med hjälp av Jens Sjöström som leder laget på ett föredömligt sätt.

Vasalunds IF – Umeå FC 3-0 (1-0)
Målen: 1-0 (25) Erkin Bulut, 2-0 (52) Uchenna Ike, 3-0 (81) Luka Dobrijevic
Varningar: Vasalund; Uchenna Ike Umeå FC;
Publik: 175
Så spelade Umeå FC:
Felix Forsgren
Dillan Ismail (ut 29), Eric Rönnholm, Jens Sjöström, Måns Sundström, Ivan Trubochkin
Radoslaw Erlich, Oscar Sandström, Jens Stigedahl, Leo Englund
Simon Mårtensson
Ersättare: Felix Marklund, Axel Fällman, Erik Lundström (in 29)