Att en match kan ha två olika ansikten fick Umeå FC Akademi erfara i dagens möte med Umedalens IF. 2-0-ledningen i paus slutade med en 6-3-förlust.
– Vi leder med 2-0 i paus men Umedalen trycker på bra i andra och gör det fantastisk bra. Det var nog en liten mättnadskänsla i truppen då vi redan nått vår målsättning, sade Umeå FC Akademis tränare Benjamin Kinnunen Nassiri till Sportnu.se efter matchen.

Det började planenligt för de redan säkra seriesegrarna. Noa Lindahl gjorde 1-0 redan efter sju minuter. Sedan stötte Ajvan Bassami in Alex Lundgrens precisa inlägg där Anton Eriksson hade haft stor show just innan. Spelet flöt på bra under den första halvan och det var nog ingen på Umedalens IP som kunde förutse vad som skulle ske i den andra halvleken.

Först reducerade duktige Jonathan Åström till 1-2 sex minuter in i den andra halvleken och bara två minuter senare satte Jospeh Mannawill Popa kvitteringsbollen. UFC Akademi tog visserligen överledningen igen då Noa Lindahl satte sitt andra mål för dagen men sedan var det Umedalen för hela slanten. Man gjorde hela fyra mål under den avslutande halvtimmen varav två av målen gjordes av hemvändande Samir Khelifi (tillbaka efter en sejour i Robertsfors).

Umeå FC Akademi avslutade alltså årets division 4 med förlust, 6-3, men laget har gjort en fantastisk säsong. Man vinner division 4 i överlägsen stil, sju poäng före tvåan Spöland Vännäs. På 22 matcher gjorde man hela 85 mål vilket ger ett snitt på 3,86 gjorda mål/match. Det är bara att buga och bocka för årets division 4-mästare och se fram emot division 3-spel 2017!

Umedalens IF – Umeå FC Akademi 6-3 (0-2)
Målen:
0-1 (7) Noa Lindahl, 0-2 (22) Ajvan Bassami, 1-2 (51) Jonathan Åström, 2-2 (53) Jospeh Mannawill Popa, 2-3 (61) Noa Lindahl, 3-3 (63) Niklas Johagen, 4-3 (67) Samir Khelifi, 5-3 (72) Ludvig Larsson, 6-3 (76) Samir Khelifi