Det är ett skadeskjutet och avstängdsdrabbat Umeå FC som åker ner till Stockholm för att ta sig an serieledaren Vasalunds IF på Skytteholm.
– Förutsättningarna för att möta serieledarna på bortaplan hade givetvis kunnat vara bättre, men vi kommer att åka ner utan press och bara se möjligheter, säger tränaren Robert Bergström.

På papperet är det en av de tuffaste matcherna på hela säsongen, därför kunde förutsättningarna varit bättre för Umeå FC inför helgens match. Man har tre avstängda spelare (Mikael Wikström, Isaac Freitas da Silva och Fredrik Wennebro), två skador (Modou Lamin Sillah och Felix Adjei) och dessutom en del frågetecken på vissa spelare där ett beslut kommer att tas efter lördagens morgonträning.
– Vi kommer att göra några ändringar i startelvan och i våra utgångspositioner för att försöka optimera våra förutsättningar till ett bra resultat, säger Bergström.

Mötet på våren lagen emellan slutade mållöst, 0-0. En tight match med få målchanser men där Vasalund nog skulle haft en straff i slutsekunderna när Felix Adjei rev ner sin motståndare, men domaren valde att fria.

Hemma på Skytteholm är serieledarna starka. På 10 spelade matcher har man nio vinster och en oavgjord. Men det ska sägas att Umeå FC tog sin största seger (i seriespel) i modern historia mot just mot Vasalund på Skytteholm. Året var 2014 och slutresultatet skrevs till hela 7-0 efter mål av Simon Mårtensson (3), Josh Bragg (2), Danny Persson och Lansana Kamara.

Truppen presenteras efter morgondagens träning.

Vasalunds IF – Umeå FC
2 oktober kl. 15.00
Skytteholms IP
Se matchen här!