Umeå FC:s integrationsprojekt gästade på onsdagskvällen T3 Center för att bevittna den allsvenska matchen mellan Björklöven och Västervik.
– Tråkigt att vårt lag förlorade, men det var roligt att se på, tyckte Nasim Mohammadi som ursprungligen kommer från Iran och nu i UFC-spelaren Erik Lundström har sin fadder.

Detta integrationsprojektet drog, som bekant, igång i juni månad under projektledaren Jens Sjöströms ledning med uppbackning av Västerbottens Fotbollförbund, Västerbottens Idrottsförbund/Sisu och Umeå kommun.

25 parkonstellationer har skapats med i varje en UFC:are som fadder och en flyktingungdom som så kallad adept där de flesta är runt 16 år.
Dessa träffas såväl individuellt parvis som kollektivt hela gruppen.
Denna ishockeymatchbesök var en kollektiv gemensam träff för alla.
– Det var en av våra större gemensamma aktiviteter denna höst, berättade Erik Lundström som fick se Björklöven förlora med 0-4 mot uppstickaren Västervik.
– Resultatet var ingen höjdare, men ett lyckat arrangemang.

För de allra flesta av ungdomarna var det första gången de såg en ishockeymatch live vilket de tyckte var en häftig upplevelse.
– Det var roligt, gick fort, men var synd att inte Umeålaget fick vinna, menade Nasim som precis som många andra av ungdomarna blev nyfikna på det här med att åka skridskor.
– Det skulle vara roligt att prova på.