Lördagens hemmamatch i division 1 blev ingen munter tillställning för Umeå FC.
0-3 (0-1) slutade matchen i stockholmslagets Brommapojkarnas favör.
– Vi förlorade mot ett bättre lag är väl den korta summeringen, sa Umeå FC-tränaren Robert Bergström.

Brommapojkarna skuggar serieledande Vasalund i toppen av tabellen och visade på en gång, med rejäl inställning och ett ribbskott direkt i matchupptakten, att man ville ha med sig tre poäng hem från lördagens Norrlandsturné.
Gästerna hade ett klart spel- och bollövertag.
– Så var det och det var vi förberedda på, men vi släpper inte till så mycket målchanser sa Robert Bergström vars manskap inte heller skapade speciellt många chanser och definitivt inte några brännheta.
En noterade vi dock i matchminut 27 då Simon Mårtensson var på vippen att komma igenom BP:s trånga och välsamlade försvarslinje, men något avslut kom Simon inte fram till.
– Då vi lyckades komma förbi deras första press med kontroll kunde vi hota med Wenne och Erik framför deras backlinje.

Just före pausvilan, i minut 43, kom matchens första mål.
En BP-frispark i ett bra läge tog på en hand i Umeå FC:s uppställda mur med straff som följd. En stramare som Markus Gustafsson säkert sköt in.
– Mycket olyckligt sett såväl till situationen som till att det kom så där just före paus, konstaterade Bergström vars manskap även i andra halvleken hade svårt att riktigt komma upp i planen och fram till målmöjligheter.
– De flyttade bollen bra om det kostade en del kraft att försvara. Dessutom fick vi göra en del rokader pga Felix skada och sedan utvisningen.

Simon Mårtensson kom nästan igenom till ett friläge och i minut 87 hade Leo Englund en nick just utanför på ett vänsterinlägg.
I det här skedet av matchen spelade dock UFC med reducerat manskap efter att Fredrik Wennebro utvisats i den 71:a minuten.
Något kvitteringsmål blev det alltså inte utan istället ytterligare två BP-fullträffar och det i minut 90 och ytterligare tre minuter senare en bra bit in på tilläggstiden.
– Tråkigt att det rann iväg på slutet och blev en tremålsförlust, sa Bergström, funderade och tillade:
– Ska man kunna vinna såna här matcher måste man ha marginalerna med sig och spela hela matchen med 11 spelare, men vi förlorar mot ett bättre lag, avslutar Bergström.

Umeå FC – IF Brommapojkarna 0-3 (0-1)
Målen:
0-1 (42) Markus Gustafsson (straff), 0-2 (90) Christoffer Brandeborn, 0-3 (90+5) Självmål
Varningar: Umeå FC; Ivan Trubochkin, Jens Sjöström, Mikael Wikström, Isaac Freitas da Silva Brommapojkarna; Markus Gustafsson
Publik: 375
Så spelade Umeå FC:
Felix Marklund
Isaac Freitas da Silva, Jens Sjöström, Dillan Ismail, Felix Adjei (ut 49)
Radoslav Erlich (uy 63), Ivan Trubochkin, Måns Sundström, Fredrik Wenebro
Erik Lundström (ut 78)
Simon Mårtensson
Ersättare: Felix Forsgren, Eric Rönnholm, Jens Stigedahl (in 78), Oscar Sandström, Leo Englund (in 63), Mikael Wikström (in 49)