1-1 borta på Grimsta. Nu vill Umeå FC ta mer än en poäng i rond 2 mot Brommapojkarna.
– Detta blir en härlig utmaning som vi ska göra det allra bästa av. Vi tog en rättvis poäng när vi mötte dom på Grimsta och är full av tillförsikt på vår hemmaplan, säger tränare Robert Bergström.

Den klassiska klyschan ”en typisk noll-noll-match” slog väl in förra helgen mot IK Brage. Över 90 minuter skapades det det endast två stycken riktiga målchanser. 0-0 och en poäng vardera var helt enkelt rättvist.

Vi får hoppas på lite mer fart och fläkt nu när Olof Mellbergs Brommapojkarna kommer till Umeå under lördagen. Brommapojkarna som innan serien drog igång tippades som slutsegrare av många, men som nu har tappat sin serieledning till Vasalund. Mötet på Grimsta i våras slutade 1-1 efter att Serge-Junior Martinsson Ngouali gett BP ledningen i den 67 minuten men där Modou Lamin Sillah kvitterade med bara två minuter kvar av ordinarie speltid.
Robert Bergström vet hur Umeå FC ska lyckas roffa åt sig alla tre poängen den här gången.
– Vi behöver uppvisa samma försvarsspel som vi gjort under hela hösten, bortsett från sista 30 min mot Västerås, och samtidigt spela med ett högre tempo och mer rörlighet i genombrottsfasen.

Efter några dystra veckor har läget börjat ljusna på skadefronten.
– Mike är tillbaka i matchtruppen liksom Oscar från sin avstängning. Axel (lår) och Sillah (lår) är nära spel, men behöver kanske några dagar till.

Umeå FC – IF Brommapojkarna
24 september kl. 14.00
Umeå Energi Arena Sol
Fri entré för alla studenter!
Se matchen här!